marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEmbalažo Samsungovih naprav lahko preoblikujete v različne izdelke
23.06.2021

Ste vedeli, da se samo 17 % od letno zavrženih 50 milijonov ton elektronskih naprav reciklira? Preostalih 83 % ostane na odlagališčih ali, še huje, v morjih in oceanih. Napovedi so, da bo letna količina odvrženih elektronskih naprav do leta 2030 dosegla kar 74 milijonov na leto, kar je prisililo svetovne proizvajalce, da spremenijo proizvodne procese in zmanjšajo škodljive odpadke.

slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

članki

Aplikacija VIA - centralni nadzorni sistem za stavbe za iPad


24.10.2013
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Andivi in Menerga sta danes predstavili aplikacijo VIA - sistem za upravljanje stavbe in hišno avtomatizacijo preko iPada (www.via-app.com), ki omogoča upravljanje temperature, prezračevanja, razsvetljave, žaluzij in oken v hišah in nestanovanjskih stavbah.

VIA je prvi sistem za upravljanje hiše ali stavbe, ki bo iz sten za vedno odpravil termostat - nepotreben dodatek v vašem domu, ki sedaj ne bo več kazil sten. Hišna avtomatizacija z aplikacijo VIA postaja bistveno bolj razumljiva, preprosta za uporabo in uporabniku prijazna. Verjamemo, da bo uporabniška izkušnja, ki jo kreira VIA za vedno spremenila način, kako ljudje upravljajo s svojim domom ali poslovno stavbo ter posledično spodbudila in izboljšala količino privarčevane energije.

VIA je odličen izdelek za lastnike stanovanjskih in nestanovanjskih stavb, saj jo je mogoče na preprost način individualno prilagoditi vsaki stavbi in specifikam njenega delovanja.

“Obstoječi sistemi za upravljanje stavb niso uspeli rešiti večih ključnih problemov hišne avtomatizacije. Povezujejo preveč naprav, s preveč različnimi lastnostmi in skušajo omogočiti več svobode za uporabnika, s tem, da mu dajejo več izbire in možnosti. Stavbe tako postanejo preveč “pametne”, upravljanje doma pa hitro prezapleteno za uporabnika,” pravi Danijel Muršič, direktor podjetja Andivi. “Ločili smo energetsko upravljanje od klasičnega informacijskega upravljanje stavbe in sledili naši ideji, ki je temeljila na preprostosti. Verjamemo, da bodo ljudje privarčevali več, če bo varčevanje enostavno in hkrati zabavno. Zato smo ustvarili enostaven izdelek z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki omogoča upravljanje stavbe na privlačen način.”

“Temeljito smo razmislili o oblikovanju celostne uporabniške izkušnje okoli izdelka - od uporabniške izkušnje izdelka in grafičnega vmesnika, pa vse do izkušnje s fizično namestitvijo in parametriranjem aplikacije. Naš cilj je bil, da naredimo aplikacijo VIA prijazno za uporabo, kakor tudi prijazno do tistega, ki jo bo implementiral v stavbo,” pravi Tadej Muršič, ki je vodil projekt in skrbel za uporabniško izkušnjo izdelka.

“Naš namen je bil, da je VIA enostavno prilagodljiva vsaki stavbi, hitra in preprosta za namestitev ter neodvisna od vgrajene strojne opreme,” je povedalZdenko Gacar, razvojno-tehnični vodja aplikacije VIA. “Kljub temu smo želeli, da aplikacija omogoča individualno prilagoditev določenim zahtevam stavbe ali uporabnika.”

Lastnosti izdelka:
- upravljanje s celotno stavbo: temperaturo, prezračevanjem, razsvetljavo, senčili, okni, …
- varčevanje energije s pomočjo energetske hibernacije stavbe z enim samim dotikom,
- spremljanje porabe energije stavbe, finančnega prihranka in CO2 odtisa,
- vpogled v vašo strojnico.

Ključne prednosti VIA sistema:
- interaktivna nadstropja stavbe v aplikaciji so prikazana v razmerju z dejansko stavbo,
- podatki so varno skladiščeni v oblaku,
- različni uporabniški profili za dostopanje do različnih delov in nadstropij stavbe.

VIA sistem je:
- neodvisen od strojne opreme (lahko se poveže in deluje s kakršnimkoli obstoječim sistemom avtomatizacije preko različnih protokolov),
- podpira glavne standardne komunikacijske protokole znotraj ene stavbe (KNX, Modbus, BACnet)
- v kompletu z micro serverjem Server (Linux),
- ima bogat API pripravljen za takojšnjo rabo.

Razpoložljivost
Sistem VIA je na voljo od danes naprej po vsem svetu. Konfiguracija sistema je daljinska, namestitev pa je lahko opravljena s strani lokalnega elektro inštalaterja (ali tudi uporabnika samega). VIA je na voljo kot samostojen sistem ali kot nadgradnja vašega obstoječega sistema hišne oz. stavbne avtomatizacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki