marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Aplikacija VIA - centralni nadzorni sistem za stavbe za iPad


24.10.2013
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Andivi in Menerga sta danes predstavili aplikacijo VIA - sistem za upravljanje stavbe in hišno avtomatizacijo preko iPada (www.via-app.com), ki omogoča upravljanje temperature, prezračevanja, razsvetljave, žaluzij in oken v hišah in nestanovanjskih stavbah.

VIA je prvi sistem za upravljanje hiše ali stavbe, ki bo iz sten za vedno odpravil termostat - nepotreben dodatek v vašem domu, ki sedaj ne bo več kazil sten. Hišna avtomatizacija z aplikacijo VIA postaja bistveno bolj razumljiva, preprosta za uporabo in uporabniku prijazna. Verjamemo, da bo uporabniška izkušnja, ki jo kreira VIA za vedno spremenila način, kako ljudje upravljajo s svojim domom ali poslovno stavbo ter posledično spodbudila in izboljšala količino privarčevane energije.

VIA je odličen izdelek za lastnike stanovanjskih in nestanovanjskih stavb, saj jo je mogoče na preprost način individualno prilagoditi vsaki stavbi in specifikam njenega delovanja.

“Obstoječi sistemi za upravljanje stavb niso uspeli rešiti večih ključnih problemov hišne avtomatizacije. Povezujejo preveč naprav, s preveč različnimi lastnostmi in skušajo omogočiti več svobode za uporabnika, s tem, da mu dajejo več izbire in možnosti. Stavbe tako postanejo preveč “pametne”, upravljanje doma pa hitro prezapleteno za uporabnika,” pravi Danijel Muršič, direktor podjetja Andivi. “Ločili smo energetsko upravljanje od klasičnega informacijskega upravljanje stavbe in sledili naši ideji, ki je temeljila na preprostosti. Verjamemo, da bodo ljudje privarčevali več, če bo varčevanje enostavno in hkrati zabavno. Zato smo ustvarili enostaven izdelek z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki omogoča upravljanje stavbe na privlačen način.”

“Temeljito smo razmislili o oblikovanju celostne uporabniške izkušnje okoli izdelka - od uporabniške izkušnje izdelka in grafičnega vmesnika, pa vse do izkušnje s fizično namestitvijo in parametriranjem aplikacije. Naš cilj je bil, da naredimo aplikacijo VIA prijazno za uporabo, kakor tudi prijazno do tistega, ki jo bo implementiral v stavbo,” pravi Tadej Muršič, ki je vodil projekt in skrbel za uporabniško izkušnjo izdelka.

“Naš namen je bil, da je VIA enostavno prilagodljiva vsaki stavbi, hitra in preprosta za namestitev ter neodvisna od vgrajene strojne opreme,” je povedalZdenko Gacar, razvojno-tehnični vodja aplikacije VIA. “Kljub temu smo želeli, da aplikacija omogoča individualno prilagoditev določenim zahtevam stavbe ali uporabnika.”

Lastnosti izdelka:
- upravljanje s celotno stavbo: temperaturo, prezračevanjem, razsvetljavo, senčili, okni, …
- varčevanje energije s pomočjo energetske hibernacije stavbe z enim samim dotikom,
- spremljanje porabe energije stavbe, finančnega prihranka in CO2 odtisa,
- vpogled v vašo strojnico.

Ključne prednosti VIA sistema:
- interaktivna nadstropja stavbe v aplikaciji so prikazana v razmerju z dejansko stavbo,
- podatki so varno skladiščeni v oblaku,
- različni uporabniški profili za dostopanje do različnih delov in nadstropij stavbe.

VIA sistem je:
- neodvisen od strojne opreme (lahko se poveže in deluje s kakršnimkoli obstoječim sistemom avtomatizacije preko različnih protokolov),
- podpira glavne standardne komunikacijske protokole znotraj ene stavbe (KNX, Modbus, BACnet)
- v kompletu z micro serverjem Server (Linux),
- ima bogat API pripravljen za takojšnjo rabo.

Razpoložljivost
Sistem VIA je na voljo od danes naprej po vsem svetu. Konfiguracija sistema je daljinska, namestitev pa je lahko opravljena s strani lokalnega elektro inštalaterja (ali tudi uporabnika samega). VIA je na voljo kot samostojen sistem ali kot nadgradnja vašega obstoječega sistema hišne oz. stavbne avtomatizacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki