marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Aplikacija, ki pove, ali je vaša ročna prtljaga ustrezne velikosti


14.09.2018
Objavil: Thomas Bergant

Potovanja nam širijo obzorja in nas v številnih pogledih delajo bogatejša. Bogatejša za nova doživetja, nove izkušnje in nova poznanstva. Vznemirljivo je lahko že samo pakiranje, pri katerem moramo biti pozorni na določene stvari.

Ena izmed njih je gotovo tudi dovoljena velikost ročne prtljage, ki se med letalskimi družbami pogosto razlikuje. Če potujete z letalsko družbo KLM, lahko od zdaj naprej z aplikacijo KLM enostavno preverite, ali dimenzija vašega kovčka ustreza dovoljenim dimenzijam ročne prtljage.

Enostavno s pomočjo napredne tehnologije
Vse, kar potrebujete, je telefon s kamero. Aplikacija vas nato z uporabo tehnologije AR (augmented reality oz. obogatene resničnosti) pri preverjanju ustreznosti dimenzije vaše ročne prtljage vodi korak po korak. Velikost vašega kovčka ne sme presegati velikosti KLM virtualnega kovčka. Z uporabo tovrstne tehnologije pa se lahko s KLM aplikacijo odpravite tudi na virtualni sprehod po letalu Dreamliner.

Aplikacija, ki je na voljo za operacijska sistema iOS in Android, potnikom med drugim omogoča tudi rezervacijo leta ter dostop do aktualnih informacij o njihovem letu. Potniki lahko opravijo »check in« ali si izberejo sedež na letalu. Aplikacija pa ponuja še številne druge storitve, ki potnikom olajšajo pripravo na let in samo potovanje. Zaenkrat je storitev preverjanja velikosti ročne prtljage mogoča le za uporabnike operacijskega sistema iOS.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki