marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Aplikacija Kaspersky Phound! je dostopna v trgovini Google Play


20.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab je predstavil novo brezplačno aplikacijo za naprave z operacijskim sistemom Android, ki uporabnikom omogoča zaščito njihovih mobilnih naprav in osebnih podatkov. Aplikacija z imenom »Phound!«, ki je skovanka besed »Phone« (ang. telefon) in »Hound« (ang. sledni pes), hitro pomaga pri iskanju izgubljene naprave in na njej shranjene podatke skrije pred radovednimi očmi.

Raziskava o uporabnikih interneta je pokazala, da v enoletnem obdobju izgubo telefona kot posledico nepazljivosti ali kraje povprečno utrpi eden od 20 anketirancev v Evropi. Hkrati je 36 odstotkov uporabnikov priznalo, da njihove naprave vsebujejo zaupne podatke, za katere zagotovo ne želijo, da pridejo v napačne roke. Aplikacija Kaspersky Phound! je bila razvita za preprečevanje tovrstnih situacij, ki uporabnikom povzročajo skrbi.

Prek portala My Kaspersky aplikacija Phound! lastnikom omogoča oddeljen nadzor nad njihovimi napravami in podatki, shranjenimi na njih. V primeru izgube ali kraje lahko uporabniki napravo hitro blokirajo in s tem preprečijo nepooblaščen dostop, z uporabo omrežij GPS, GSM ali Wi-Fi pa določijo položaj naprave na zemljevidu. Za lažje iskanje je uporabnikom omogočeno snemanje posnetkov sprednje kamere ali prikaz sporočila na zaslonu naprave.

V primeru izgube telefona ali tablice doma ali v pisarni je napravo mogoče najti s pomočjo funkcije Alarm, ki glasno zvoni, vse dokler lastnik ne vnese varnostne kode. V skrajnem primeru lahko uporabnik z uporabo aplikacije Phound! na daljavo odstrani vse osebne podatke z naprave in kartice SD, vključno s kontakti, sporočili in fotografijami ter, če je potrebno, izvede tudi strojno ponastavitev naprave.

»Za mnoge uporabnike so mobilne naprave zakladnica najbolj dragocenih in pomembnih podatkov, na primer kontaktnih podatkov prijateljev in kolegov, osebnih sporočil, zasebnih fotografij in veliko drugega. To pomeni, da mora biti današnjim pametnim telefonom in tabličnim računalnikom zagotovljena enaka varnost kot bančnemu trezorju. Vendar pa se mobilne naprave, za razliko od bančnih trezorjev, preprosto založijo. To je razlog, zakaj smo ustvarili rešitev za naše uporabnike, ki preprečuje, da bi njihovi tako rekoč mobilni trezorji prišli v napačne roke,« je dejal Alexey Chikov, starejši produktni menedžer pri Kaspersky Labu.

V spletni mobilni trgovini Google Play Store, uradni trgovini z aplikacijami za naprave Android, je aplikacija Kaspersky Phound! uporabnikom trenutno na voljo v osmih jezikih. Ta program dopolnjuje portfelj prosto dostopnih in doplačljivih (freemium) rešitev Kaspersky Laba, namenjenim domači uporabi na mobilnih napravah uporabnikov, vključno s programi Kaspersky Safe Browser za operacijska sistema iOS in Windows Phone, Kaspersky QR Scan, Kaspersky Threat Scan, Kaspersky Internet Security za naprave Android ter Kaspersky Password Manager za naprave z operacijskima sistemoma iOS in Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki