marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Aplikacija Kaspersky Phound! je dostopna v trgovini Google Play


20.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab je predstavil novo brezplačno aplikacijo za naprave z operacijskim sistemom Android, ki uporabnikom omogoča zaščito njihovih mobilnih naprav in osebnih podatkov. Aplikacija z imenom »Phound!«, ki je skovanka besed »Phone« (ang. telefon) in »Hound« (ang. sledni pes), hitro pomaga pri iskanju izgubljene naprave in na njej shranjene podatke skrije pred radovednimi očmi.

Raziskava o uporabnikih interneta je pokazala, da v enoletnem obdobju izgubo telefona kot posledico nepazljivosti ali kraje povprečno utrpi eden od 20 anketirancev v Evropi. Hkrati je 36 odstotkov uporabnikov priznalo, da njihove naprave vsebujejo zaupne podatke, za katere zagotovo ne želijo, da pridejo v napačne roke. Aplikacija Kaspersky Phound! je bila razvita za preprečevanje tovrstnih situacij, ki uporabnikom povzročajo skrbi.

Prek portala My Kaspersky aplikacija Phound! lastnikom omogoča oddeljen nadzor nad njihovimi napravami in podatki, shranjenimi na njih. V primeru izgube ali kraje lahko uporabniki napravo hitro blokirajo in s tem preprečijo nepooblaščen dostop, z uporabo omrežij GPS, GSM ali Wi-Fi pa določijo položaj naprave na zemljevidu. Za lažje iskanje je uporabnikom omogočeno snemanje posnetkov sprednje kamere ali prikaz sporočila na zaslonu naprave.

V primeru izgube telefona ali tablice doma ali v pisarni je napravo mogoče najti s pomočjo funkcije Alarm, ki glasno zvoni, vse dokler lastnik ne vnese varnostne kode. V skrajnem primeru lahko uporabnik z uporabo aplikacije Phound! na daljavo odstrani vse osebne podatke z naprave in kartice SD, vključno s kontakti, sporočili in fotografijami ter, če je potrebno, izvede tudi strojno ponastavitev naprave.

»Za mnoge uporabnike so mobilne naprave zakladnica najbolj dragocenih in pomembnih podatkov, na primer kontaktnih podatkov prijateljev in kolegov, osebnih sporočil, zasebnih fotografij in veliko drugega. To pomeni, da mora biti današnjim pametnim telefonom in tabličnim računalnikom zagotovljena enaka varnost kot bančnemu trezorju. Vendar pa se mobilne naprave, za razliko od bančnih trezorjev, preprosto založijo. To je razlog, zakaj smo ustvarili rešitev za naše uporabnike, ki preprečuje, da bi njihovi tako rekoč mobilni trezorji prišli v napačne roke,« je dejal Alexey Chikov, starejši produktni menedžer pri Kaspersky Labu.

V spletni mobilni trgovini Google Play Store, uradni trgovini z aplikacijami za naprave Android, je aplikacija Kaspersky Phound! uporabnikom trenutno na voljo v osmih jezikih. Ta program dopolnjuje portfelj prosto dostopnih in doplačljivih (freemium) rešitev Kaspersky Laba, namenjenim domači uporabi na mobilnih napravah uporabnikov, vključno s programi Kaspersky Safe Browser za operacijska sistema iOS in Windows Phone, Kaspersky QR Scan, Kaspersky Threat Scan, Kaspersky Internet Security za naprave Android ter Kaspersky Password Manager za naprave z operacijskima sistemoma iOS in Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki