marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Aplikacija iQpon na voljo tudi v Sloveniji


12.04.2012
Objavil: Dare Gliha

“Pametno kupuj, noro varčuj!” je slogan s katerim uporabnike pametnih telefonov nagovarja iQpon. Brezplačna aplikacija za pametne mobilnike in tablične računalnike omogoča uporabnikom brezplačen in preprost pregled posebnih ponudb s popusti števinih izdelkov in storitev.

Pred nekaj dnevi smo v enem od nakupovalnih centrov aplikacijo predstavili tudi slovenskim kupcem. Na predstavitvi je sodeloval tudi iQpon ambasador, svetovni prvak v smučanju prostega sloga, Filip Flisar. Filip za iQpon pravi: “iQpon podpiram, ker sem preveč len, da bi iskal vse stvari po internetu. Raje enostavno uporabim iQpon, pregledam ponudbe, izberem kupone ki so mi všeč in enostavno obiščem trgovino, kjer pokažem iQpon. Izredno preprosto!”

Kuponi v Sloveniji
Trenutne razmere, lov za popusti, množična uporaba kuponov in poplava spletnih strani, ki ponujajo tovrstne ugodnosti so v Sloveniji že spremenili nakupne navade potrošnikov. Vsi iščemo načine kako privarčevati in vsak ima svoje načine. Eni spremljajo spletne strani s popusti, drugi berejo kataloge iz poštnih nabiralnikov, tretji pa...

Kako deluje
Uporabniki si aplikacijo iQpon iz naše spletne strani ali pa iz platform različnih ponudnikov (iTunes, Android market, OVI store, itd.) enostavno in brezplačno prenesejo na svoj mobilni telefon ali tablični računalnik, po namestitvi izberejo državo in že lahko koristijo številne ugodnosti. iQponov edinstven mobilni vodič za nakupovanje je izredno pregleden, preprost za uporabo ter, kar je najbolj pomembno, brezplačen. Kupon, ki ga uporabnik najde na aplikaciji, enostavno pokaže na blagajni, kjer ti ob nakupu priznajo določen popust.

Na aplikaciji imajo uporabniki pregleda tudi ponudba iz drugih držav - Hrvaške in Srbije. V naslednjih mesecih je pričakovati še nove države. Ponudbe se nadgrajujejo in menjajo v realnem času, saj ponudbe ustvarjajo ponudniki sami.

Glavne prednosti
Glavna prednost aplikacije iQpon je njena preprosta uporabnost in hitrost. iQpon vam ne pošilja SMSov, elektronskih sporočil ali kakorkoli drugače moti vašega početja. iQpon uporabite takrat, ko si vi to želite.

Ponudbe so segmentirane po kategorijah, po ponudnikih, novih ponudbah in ponudbah pred iztekom - t.i. last minute.

Ponudbe si lahko s preprostim klikom tudi shranite med svoje kupone in jih uporabite kasneje. Lahko jih preprosto posredujete svojim prijateljem, družini in znancem. Ponudbe ni več potrebno naročati preko spleta, prav tako preko spleta ni več potrebno nakazovati denarja. Prednost iQpona je tudi v tem, da ni potrebno čakati, ali bo ponudba sploh uspela, saj ponudbe niso odvisne od drugih kupcev.

iQpon je prav tako okolju prijazna aplikacija, saj kupona ni potrebno natisniti, saj je ta vedno na vašem mobilniku in ga le preprosto pokažete na prodajnem mestu ali upoštevate druga navopdila za uporabo kupona.

Od sedaj bodo tako najboljše ponudbe in popusti vedno na razpolago kar na vašem pametnem telefonu.

iQpon je edina tovrstna storitev v Sloveniji in tako predstavlja popolno novost! V prvih dneh delovanja je pridobila že nekaj 1.000 uporabnikov, medtem ko ima na sosednjem Hrvaškem že več kot 35.000 uporabnikov v samo šestih mesecih delovanja. V Sloveniji imamo trenutno približno 2,2 mio mobilnih aparatov. Ob projekcijah o penetraciji uporabnikov pametnih telefonov, kjer projekcije kažejo, do bo 50% mobilnih aparatov do konca 2012 pametnih telefonov, bo uporaba aplikacij skokovito naraščala.

Preko sistema iQpon so svoje ponudbe ponudili že nekateri izbrani priznani ponudniki, mnogi pa se bodo pridružili v bližnji prihodnosti.

Bodočnost nakupovanja
Projekcije kažejo, da bodo mobilniki postali glavno plačilno sredstvo in glavni vir informacij za nakupovanje. Razvoj in pričakovan napredek tehnologije NFC (Near Field Communication) pričajo o tem, da so napovedi upravičene. Projekcije za USA, kjer je uporaba kuponov najbolj razvita, pravijo da bodo potrošniki v letu 2012 izkoristili neverjetnih 6 miljard mobilnih kuponov!

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki