marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Aplikacija iQpon na voljo tudi v Sloveniji


12.04.2012
Objavil: Dare Gliha

“Pametno kupuj, noro varčuj!” je slogan s katerim uporabnike pametnih telefonov nagovarja iQpon. Brezplačna aplikacija za pametne mobilnike in tablične računalnike omogoča uporabnikom brezplačen in preprost pregled posebnih ponudb s popusti števinih izdelkov in storitev.

Pred nekaj dnevi smo v enem od nakupovalnih centrov aplikacijo predstavili tudi slovenskim kupcem. Na predstavitvi je sodeloval tudi iQpon ambasador, svetovni prvak v smučanju prostega sloga, Filip Flisar. Filip za iQpon pravi: “iQpon podpiram, ker sem preveč len, da bi iskal vse stvari po internetu. Raje enostavno uporabim iQpon, pregledam ponudbe, izberem kupone ki so mi všeč in enostavno obiščem trgovino, kjer pokažem iQpon. Izredno preprosto!”

Kuponi v Sloveniji
Trenutne razmere, lov za popusti, množična uporaba kuponov in poplava spletnih strani, ki ponujajo tovrstne ugodnosti so v Sloveniji že spremenili nakupne navade potrošnikov. Vsi iščemo načine kako privarčevati in vsak ima svoje načine. Eni spremljajo spletne strani s popusti, drugi berejo kataloge iz poštnih nabiralnikov, tretji pa...

Kako deluje
Uporabniki si aplikacijo iQpon iz naše spletne strani ali pa iz platform različnih ponudnikov (iTunes, Android market, OVI store, itd.) enostavno in brezplačno prenesejo na svoj mobilni telefon ali tablični računalnik, po namestitvi izberejo državo in že lahko koristijo številne ugodnosti. iQponov edinstven mobilni vodič za nakupovanje je izredno pregleden, preprost za uporabo ter, kar je najbolj pomembno, brezplačen. Kupon, ki ga uporabnik najde na aplikaciji, enostavno pokaže na blagajni, kjer ti ob nakupu priznajo določen popust.

Na aplikaciji imajo uporabniki pregleda tudi ponudba iz drugih držav - Hrvaške in Srbije. V naslednjih mesecih je pričakovati še nove države. Ponudbe se nadgrajujejo in menjajo v realnem času, saj ponudbe ustvarjajo ponudniki sami.

Glavne prednosti
Glavna prednost aplikacije iQpon je njena preprosta uporabnost in hitrost. iQpon vam ne pošilja SMSov, elektronskih sporočil ali kakorkoli drugače moti vašega početja. iQpon uporabite takrat, ko si vi to želite.

Ponudbe so segmentirane po kategorijah, po ponudnikih, novih ponudbah in ponudbah pred iztekom - t.i. last minute.

Ponudbe si lahko s preprostim klikom tudi shranite med svoje kupone in jih uporabite kasneje. Lahko jih preprosto posredujete svojim prijateljem, družini in znancem. Ponudbe ni več potrebno naročati preko spleta, prav tako preko spleta ni več potrebno nakazovati denarja. Prednost iQpona je tudi v tem, da ni potrebno čakati, ali bo ponudba sploh uspela, saj ponudbe niso odvisne od drugih kupcev.

iQpon je prav tako okolju prijazna aplikacija, saj kupona ni potrebno natisniti, saj je ta vedno na vašem mobilniku in ga le preprosto pokažete na prodajnem mestu ali upoštevate druga navopdila za uporabo kupona.

Od sedaj bodo tako najboljše ponudbe in popusti vedno na razpolago kar na vašem pametnem telefonu.

iQpon je edina tovrstna storitev v Sloveniji in tako predstavlja popolno novost! V prvih dneh delovanja je pridobila že nekaj 1.000 uporabnikov, medtem ko ima na sosednjem Hrvaškem že več kot 35.000 uporabnikov v samo šestih mesecih delovanja. V Sloveniji imamo trenutno približno 2,2 mio mobilnih aparatov. Ob projekcijah o penetraciji uporabnikov pametnih telefonov, kjer projekcije kažejo, do bo 50% mobilnih aparatov do konca 2012 pametnih telefonov, bo uporaba aplikacij skokovito naraščala.

Preko sistema iQpon so svoje ponudbe ponudili že nekateri izbrani priznani ponudniki, mnogi pa se bodo pridružili v bližnji prihodnosti.

Bodočnost nakupovanja
Projekcije kažejo, da bodo mobilniki postali glavno plačilno sredstvo in glavni vir informacij za nakupovanje. Razvoj in pričakovan napredek tehnologije NFC (Near Field Communication) pričajo o tem, da so napovedi upravičene. Projekcije za USA, kjer je uporaba kuponov najbolj razvita, pravijo da bodo potrošniki v letu 2012 izkoristili neverjetnih 6 miljard mobilnih kuponov!

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki