marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Aplikacija Horizon - nič več pokončnih videov


Horizon App

24.01.2014
Objavil: Andrej Bergant

Nihče ne mara gledati videa, ki ima na vsaki strani en velik črn kvadrat in ne glede na to kako obračamo napravo, vidimo video zelo majhen. Aplikacije horizon za iOS rešuje to težavo.

Sedaj ima res že praktično vsak mobilni telefon boljšo ali slabšo video kamero. Prijateljem in znancem, manj veščim tehnologije lahko še toliko razlagamo, da morajo za snemanje videov obrniti telefon v ležeč položaj, vendar bomo še vedno dobili od njih pokončne video posnetke. Aplikacija Horizon prinaša rešitev. Enostavno jim na telefonu skrijte klasično aplikacijo za snemanje in jim namestite aplikacijo Horizon, ki snema horizontalne video posnetke, ne glede na to kako je telefon obrnjen.

Aplikacija deluje na večini novejših iOS naprav, pogoj je, da imajo vgrajen giroskop. Aplikacija iz podatkov giroskopa ugotovi kako je naprava obrnjena in zajame popoln horizontalni video v razmerju 16:9. Ker zaznava pozicijo naprave konstantno, lahko uporabnik tudi med snemanjem zavrti napravo, video pa bo še vedno posnet naravnost.

Edina slabost aplikacije je, da zaradi funkcionalnosti poreže odvečne dele slike, kar pomeni da ne snemamo ves čas v polni resoluciji. Kako aplikacije deluje si oglejte v spodnjem videu.

Horizon na App Storu
Cena: 0,89 €

fotografije
Horizon App Pokončen video posnetek Aplikacija Horizon
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki