marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Apek zaskrbljeno zaključil z zbiranjem ponudb za določitev izvajalca univerzalne storitve


22.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije je zaključila z zbiranjem ponudb za izvajanje univerzalne storitve. Z razpisom, objavljenim konec junija, je APEK odprl poti tržnosti in konkurenčnosti tudi na tem področju telekomunikacij, ...

... saj je omogočil regionalizacijo ponujanja priključitve na javno telefonsko omrežje in telefonske storitve kjerkoli v Sloveniji, zagotavljanje informacijske pomoči uporabnikom, upravljanje telefonskih storitev in prilagojenih storitev za invalide. Slovenski operaterji za razpis, razen za zagotavljanje univerzalnega imenika in imeniške službe, niso pokazali nikakršnega zanimanja.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (APEK) je junija pripravila nov razpis za zagotavljanje univerzalne storitve. Vanj so uvedli pomembno novost, s katero so postavili nove temelje razvoja konkurenčnosti slovenskega trga elektronskih komunikacij. Do zdaj je za priključitev na javno telefonsko omrežje in telefonske storitve kjerkoli v Sloveniji, zagotavljanje informacijske pomoči uporabnikom, upravljanje telefonskih storitev in prilagojenih storitev za invalide skrbel le en operater, nov razpis pa je dal to možnost tudi regionalnim izvajalcem.

Na ključne dele razpisa se ni prijavil noben ponudnik, ponovna prijava za obdobje petih let ni bila zanimiva niti za dosedanjega ponudnika Telekom Slovenije. Le v delu, ki določa zagotavljanje univerzalnega imenika in univerzalne imeniške službe, sta se na razpis prijavila konzorcij pod vodstvom MCA d.o.o. in družba Teledat d.o.o. »Skrbi nas dejstvo, da v poslovnih načrtih operaterjev, vključno z nacionalnim operaterjem, družbena odgovornost in skrb za uporabnike, tudi za najbolj ranljive družbene skupine – invalide, očitno nimata dovolj pomembne vloge,« nezainteresiranost slovenskih ponudnikov vidi direktor APEK-a mag. Tomaž Simonič.
Dostopnost telekomunikacij, vključno z dostopnostjo na ruralnih predelih, sicer sodi med prioritetne naloge nacionalnega regulatorja elektronskih komunikacij. »Vsakdo mora imeti omogočen dostop do javnih telefonskih storitev, zato bomo izvajalca le-teh primorani izbrati v upravnem postopku, in sicer na podlagi ugotovitev pomembne tržne moči,« nadaljnje korake Agencije napoveduje direktor mag. Tomaž Simonič.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki