marketing
več | arhivpoudarjeno
Je Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

APEK regulira zakonito


27.05.2009
Objavil: Uredništvo

Upravo sodišče Republike Slovenije je pritrdilo ravnanju Agencije za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenijev primeru spora o medomrežnem povezovanju med mobilnima operaterjema Mobitelom in Tušmobilom. APEK je tako ponovno dobil neodvisno potrditev o pravilnosti in zakonitosti izpolnjevanja svojega regulatornega poslanstva.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije je danes prejela sodbo Upravnega sodišča Republike Slovenije, ki je potrdilo odločbo APEK v sporu med mobilnima operaterjema Mobitelom in Tušmobilom. APEK je s potrjeno odločbo potrdil razumnost Tušmobilove zahteve za medomrežno povezovanje z družbo Mobitel. Odločba je Tušmobilu omogočila vstop na trg mobilnih komunikacij in začetek opravljanja storitev, s čimer se je nadaljevalo vzpostavljanje konkurenčnosti na slovenskem trgu.

Še ena v nizu dobljenih sodb dodatno potrjuje pravilnost in zakonitost ukrepov APEK na trgu elektronskih komunikacij. Prav ravnanje v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo ter dosledno izpolnjevanje regulatornega poslanstva je na trgu povzročilo pravičnejše deljenje moči in s tem povečano konkurenčnost. Uspehe APEK je v svojem zadnjem implementacijskem poročilu o napredku na enotnem trgu telekomunikacij pohvalila tudi Evropska komisija.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki