marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Slovenski trg telekomunikacij po zaslugi APEK vedno bolj konkurenčen


15.04.2009
Objavil: Thomas Bergant

Evropska komisija je v celoti podprla načrte Agencije za pošto in elektronske komunikacije za deregulacijo trgov za klice iz fiksnih omrežij. Maloprodajna regulacija se po opravljeni analizi v celoti umika veleprodajni, medoperaterski, saj lahko slovenski državljani že nekaj časa, predvsem zaradi naporov APEK, komunicirajo po konkurenčnih cenah in s sodobnimi komunikacijskimi orodji.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije je prejela obvestilo Evropske komisije, ki v celoti in brez dodatnih dopolnil sprejema odločitev APEK o deregulaciji slovenskih maloprodajnih trgov za nacionalne in mednarodne klice iz fiksnih omrežij. S tem je dala Evropska komisija zeleno luč načrtom slovenskega regulatorja trga elektronskih komunikacij, s katerimi se bo maloprodajna regulacija postopno v celoti umaknila, težišče pa bo na že doslej učinkoviti regulaciji veleprodajnih, medoperaterskih trgov.

APEK je ugotovil, da imajo slovenski uporabniki pri fiksnih klicih na voljo številne alternative in da zaradi uspešne veleprodajne regulacije že nekaj časa niso več omejeni le na ponudbo enega ponudnika. K analizi je dal pritrdilno mnenje tudi Urad RS za varstvo konkurence. Slovenski uporabniki lahko danes izberejo drugega ponudnika na klasičnem telefonskem omrežju ali se odločijo za uporabo IP telefonskega priključka. Ponudbo vseh slovenskih operaterjev lahko uporabniki preverijo in primerjajo na portalu APEK - www.komuniciraj.eu, ki ga je v nedavnem 14. poročilu o napredku na enotnem trgu telekomunikacij kot primer zgledne in pozitivne prakse izpostavila Evropska komisija.

APEK ocenjuje, da je tokratna podpora Evropske komisije, po 14. implementacijskem poročilu, še eno dodatno priznanje uspešnega dela nacionalnega regulatorja na področju elektronskih komunikacij, saj kaže na visoko stopnjo konkurenčnosti slovenskega maloprodajnega trga. Tako se še enkrat dokazuje, da imajo od konkurenčnosti na trgu, ki je vseskozi prioriteta dela APEK korist državljani, ki lahko izbirajo med konkurenčnimi ponudbami številnih operaterjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki