marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Androidu M različice 6.0 so končno nadeli ime


24.08.2015
Objavil: Mitja Zupančič

Iz Googlovega kalifornijskega štaba vsako leto uporabijo novo, kreativno ime za njihov prihajajoči mobilni operacijski sistem. Lani je bil Lollipop (lizika), letos "M" predstavlja Marshmallow (penice oziroma.. slezovi kolački??).

Android M je bil že meseca maja predstavljen na vsakoletni Googlovi I/O konferenci. Na voljo bo to jesen.

Velik poudarek na izboljšavah bo pri samih zmogljivostih. Googlovi razvijalci stremijo k nižji porabe energije in pomnilnika. Poleg tega bo tu še podpora bralnikom prstnih odtistev in varnostnih preverjanj. Prav tako bo končno na voljo "dovoljevalnik" aplikacij in podpora USB C konektorjem.

Razvijalska različica za Nexuse 5, 6, 9 in Nexus Player je že na voljo, kot tudi uradni SDK. Tako lahko razvijalci že nalagajo Android 6.0 združljive aplikacije v Play Store trgovino.

Verjetno že vsi vemo, da bo "penica" najprej na voljo za naprave Nexus. Vsi ostali proizvajalci pa bodo nadgradili njihove izdelke v začetku novega leta ali še kasneje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki