marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHonor potrdil partnerstvo z Mediatekom, Qualcommom, Intelom in AMD
27.01.2021

Honor je pred kratkim predstavil pametni telefon V40 5G in s tem označil nov začetek podjetja na samostojni poti, izven okrilja Huaweija. Po najavi je izvršni direktor George Zhao sporočil, da je njegova ekipa podpisala partnerstvo z večjimi proizvajalci čipov, med katere spadata MediaTek in Qualcomm.

slikaLG razmišlja o prodaji oddelka mobilne telefonije
25.01.2021

Že nekaj časa se na naslovnicah časnikov pojavljajo novice o nameri, da LG zapusti trg mobilnih telefonov. V igri je bilo že kar nekaj scenarijev, zadnje novice pa nakazujejo, da se LG o prodaji pogovarja z vietnamskim konglomeratom Vingroup Co.

TelekomTelekom Slovenije vzpostavil prvo mobilno gostovanje 5G
23.01.2021

Potem ko je Telekom Slovenije v lanskem letu vzpostavil prvo nacionalno omrežje pete mobilne generacije (5G), je odslej mobilnim naročnikom na voljo tudi prvo mobilno gostovanje 5G. Tako lahko naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije že gostujejo v omrežju 5G avstrijskega operaterja Hutchison Drei Austria.

slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

članki

Androidu M različice 6.0 so končno nadeli ime


24.08.2015
Objavil: Mitja Zupančič

Iz Googlovega kalifornijskega štaba vsako leto uporabijo novo, kreativno ime za njihov prihajajoči mobilni operacijski sistem. Lani je bil Lollipop (lizika), letos "M" predstavlja Marshmallow (penice oziroma.. slezovi kolački??).

Android M je bil že meseca maja predstavljen na vsakoletni Googlovi I/O konferenci. Na voljo bo to jesen.

Velik poudarek na izboljšavah bo pri samih zmogljivostih. Googlovi razvijalci stremijo k nižji porabe energije in pomnilnika. Poleg tega bo tu še podpora bralnikom prstnih odtistev in varnostnih preverjanj. Prav tako bo končno na voljo "dovoljevalnik" aplikacij in podpora USB C konektorjem.

Razvijalska različica za Nexuse 5, 6, 9 in Nexus Player je že na voljo, kot tudi uradni SDK. Tako lahko razvijalci že nalagajo Android 6.0 združljive aplikacije v Play Store trgovino.

Verjetno že vsi vemo, da bo "penica" najprej na voljo za naprave Nexus. Vsi ostali proizvajalci pa bodo nadgradili njihove izdelke v začetku novega leta ali še kasneje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki