marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Android z največjo rastjo v zadnjih dveh letih


25.05.2016
Objavil: Mitja Zupančič

Analitiki iz podjetja Kantar Worldpanel so objavili tržne deleže mobilnih operacijskih sistemov za prvo četrtletje letošnjega leta.

Googlov Android je v zadnjih dveh letih doživel rast za 7,1 odstotne točke - od tega 75,6 % na področju EU5 (Velika Britanija, Nemčija, Francija, Italija in Španija). Na Kitajskem je rast višja za šest odstotne točke - 77 %, preko luže pa je tržni delež 65,5 %, kar je višje za 7,3 odstotne točke.

Analitiki pravijo, da rast ne prihaja samo od dveh proizvajalcev, temveč od več znamk in ekosistemov, ki pa varirajo iz regije do regije.

Applu po drugi strani v smislu tržnega deleža ne gre tako dobro. Na področju EU5 so v treh mesecih (od januarja do marca) nazadovali iz 20,2 % na 18,9 %. Kar 3,3 % novih uporabnikov Androida je prišlo iz iOS. Tudi na Kitajskem iOS pada in sicer v enakem tromesečju iz na 21,1 % iz 26,1 % (napram enakemu obdobju lani).

Naslednji kvartal je precej odvisen od iPhona SE. Mobilnik je izjemno pomemben in tudi zaželen na Kitajskem. Na trgu mobilnikov srednjega cenovnega razreda se poteguje za najboljši mobilnik v regiji. Vsi te faktorji pa bi lahko spremenili deleže v naslednjem četrtletju.

Največje težave pa imajo pri Microsoftu. Windows Phone je padel za pet odstotnih točk na 4,9 %. Skoraj 7 % novih Android uporabnikov je prišlo iz w
Windows Phone okolja. Največji padec so doživeli v tradicionalno močnih državah - Italiji in Franciji. Tu je 10 % uporabnikov prešlo na Androide znamk Huawei, Wiko in Asus.

V ZDA so bili najbolj prodajani Androidi podjetij Samsung, Motorola in LG.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki