marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S
24.01.2022

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

članki

Android pod pričakovanji


10.12.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Po predstavitvi operacijskega sistema Android njegova priljubljenost v zahodni Evropi vztrajno, a tudi zelo počasi raste. Tržni delež omenjenga sistema je v tej regiji sicer zrasel iz 4,2 na 5,4 odstotka v obdobju med julijem in septembrom, vendar še vedno ni pričakovanega tistega pravega buma.

"Uporabniki se izogibajo Googlovemu operacijskemu sistemu. Pričakovala se je popolna ofenziva, vendar to se ni zgodilo in razočaranje je visoko. Potrošniki sicer dobro prepoznajo Googlovo blagovno znamko, vendar veliko jih še vedno ne ve, kaj Android sploh je," je povedal analist podjetja IDC Francisco Jeronimo.

"Pomanjkanje naprav z vgrajenim sistemom tudi nikakor ne pomaga pri splošni prepoznavi, vendar se naj bi to spremenilo ob izdaji mobilnikov podjetij LG, Samsung, Sony Ericsson in Motorola." Za primerjavo, Symbian operacijski sistem, ki ga uporablja finska Nokia, Samsung in Sony Ericsson za njihove pametne mobilnike ima nekje 48% tržni delež v zahodni Evropi.

Windows Mobile je še vedno glavno orodje poslovnega trga in čeprav Android in iPhone pobirata vse več strank, bo potrebno pokazati še kakšno napravo več za zmago nad uveljavljenimi igralci.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki