marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Androidova aplikacija vam prepreči pisanje SMS sporočil med vožnjo


31.01.2009
Objavil: Aleš Poljak

Ni veliko ljudi, ki odobravajo vožnjo pod vplivom alkohola. Med ljudmi vlada nasprotno mnenje, da je med vožnjo avtomobila (vendar ne kot sopotnik) pošiljanje SMS sporočil čisto vredu, ter da s tem veliko manj ogrožate sebe in druge v prometu, kot pri vinjenosti za volanom.

Podjetje Textecution s Floride, razvija aplikacijo, katera bo onemogočila funkcije SMS sporočanja, če se bo aparat premikal hitreje od 10 milj na uro oziroma 16 km/h. Hitrost bo aparat tipal preko vgrajenega GPS sprejemnika. Aplikacija za enkrat deluje na aparatih z Android OS-om in je na voljo na spleti strani Textecution-a za 9.95$.

Uporabniki aplikacijo onemogočijo z vnosom administratorskega gesla. To pride prav na primer staršem, ki svojim mladim in neizkušenim voznikom/otrokom onemogočijo pisanje SMS sporočil med vožnjo. Ko pa so v avtomobilu kot sopotniki jim pisanje SMS-ov omogočijo. A po eni strani je to tudi hiba sistema, saj so mladi ponavadi bolj spretni od staršev in omenjeno zaščito hitro onemogočijo.

Glede na to, da je število mobilnih aparatov z Android operacijskim sistemom trenutno na trgu zelo malo (trenutno samo T-mobile G1) je Textecution-ova aplikacija trenutno le koncept. A naj bi Textecution kmalu izdal tudi aplikacijo za Iphoe-a.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki