marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

slikaAmeriška vlada prepovedala naložbe v Huawei in 58 drugih kitajskih podjetij
11.06.2021

Čeprav ima Amerika že nekaj časa novega predsednika, pa očitno ameriško-kitajskega geopolitičnega obračuna še ne bo konec. Predsednik Joe Biden namreč uveljavlja novo izvršilno odredbo, ki prepoveduje naložbe v 59 kitajskih podjetij, vključno s Huaweijem. Nova odločba preprečuje ameriške naložbe v kitajska podjetja, za katere se sumi povezava s Kitajsko Komunistično partijo.

članki

Androidova aplikacija vam prepreči pisanje SMS sporočil med vožnjo


31.01.2009
Objavil: Aleš Poljak

Ni veliko ljudi, ki odobravajo vožnjo pod vplivom alkohola. Med ljudmi vlada nasprotno mnenje, da je med vožnjo avtomobila (vendar ne kot sopotnik) pošiljanje SMS sporočil čisto vredu, ter da s tem veliko manj ogrožate sebe in druge v prometu, kot pri vinjenosti za volanom.

Podjetje Textecution s Floride, razvija aplikacijo, katera bo onemogočila funkcije SMS sporočanja, če se bo aparat premikal hitreje od 10 milj na uro oziroma 16 km/h. Hitrost bo aparat tipal preko vgrajenega GPS sprejemnika. Aplikacija za enkrat deluje na aparatih z Android OS-om in je na voljo na spleti strani Textecution-a za 9.95$.

Uporabniki aplikacijo onemogočijo z vnosom administratorskega gesla. To pride prav na primer staršem, ki svojim mladim in neizkušenim voznikom/otrokom onemogočijo pisanje SMS sporočil med vožnjo. Ko pa so v avtomobilu kot sopotniki jim pisanje SMS-ov omogočijo. A po eni strani je to tudi hiba sistema, saj so mladi ponavadi bolj spretni od staršev in omenjeno zaščito hitro onemogočijo.

Glede na to, da je število mobilnih aparatov z Android operacijskim sistemom trenutno na trgu zelo malo (trenutno samo T-mobile G1) je Textecution-ova aplikacija trenutno le koncept. A naj bi Textecution kmalu izdal tudi aplikacijo za Iphoe-a.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki