marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Androidova aplikacija vam prepreči pisanje SMS sporočil med vožnjo


31.01.2009
Objavil: Aleš Poljak

Ni veliko ljudi, ki odobravajo vožnjo pod vplivom alkohola. Med ljudmi vlada nasprotno mnenje, da je med vožnjo avtomobila (vendar ne kot sopotnik) pošiljanje SMS sporočil čisto vredu, ter da s tem veliko manj ogrožate sebe in druge v prometu, kot pri vinjenosti za volanom.

Podjetje Textecution s Floride, razvija aplikacijo, katera bo onemogočila funkcije SMS sporočanja, če se bo aparat premikal hitreje od 10 milj na uro oziroma 16 km/h. Hitrost bo aparat tipal preko vgrajenega GPS sprejemnika. Aplikacija za enkrat deluje na aparatih z Android OS-om in je na voljo na spleti strani Textecution-a za 9.95$.

Uporabniki aplikacijo onemogočijo z vnosom administratorskega gesla. To pride prav na primer staršem, ki svojim mladim in neizkušenim voznikom/otrokom onemogočijo pisanje SMS sporočil med vožnjo. Ko pa so v avtomobilu kot sopotniki jim pisanje SMS-ov omogočijo. A po eni strani je to tudi hiba sistema, saj so mladi ponavadi bolj spretni od staršev in omenjeno zaščito hitro onemogočijo.

Glede na to, da je število mobilnih aparatov z Android operacijskim sistemom trenutno na trgu zelo malo (trenutno samo T-mobile G1) je Textecution-ova aplikacija trenutno le koncept. A naj bi Textecution kmalu izdal tudi aplikacijo za Iphoe-a.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki