marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Android G-Maps sedaj tudi z glasovnim nadzorom


23.06.2009
Objavil: Marko Likar

Google je pred kratkim izdal nadgradnjo za aplikacijo Maps za operacijski sistem Android, ki uporabniku omogoča nadzor aplikacije s svojim glasom. Dodatno funkcionalnost v nadgradnji predstavlja prikaz poti javnega prometa, ki bo v tem trenutku navoljo samo za večja mest.

Funkcije, ki jih bo možno priklicati s svojim glasom bodo tudi informativne narave, saj bo npr. možno priklicati odpiralne čase restavracij, njihove cene, opise gostov in ocene ki jih le ti podajo.

Google obljublja, da bo zajem glasovnih ukazov preprost in razvit do te mere, da bo mobilnik razumel britanski, angleški ter avstralski naglas in s tem omogočil največjo možno prepoznavo.

Pomembna novost v tej nadgradnji je tudi informiranje uporabnika o mestnem prometu ter o zanimivostih na poteh, kadar ste peš na poti. Nadgrajena je prav tako t.i. funkcija »Latitude«, ki uporabniku omogoča deljenje svoje lokacije s prijatelji.

Nadgradnja za Google Maps je navoljo na Andorid Marketu, od koder si jo lahko brez problema prenesete in jo nato tudi takoj naložite in začnete uporabljati.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki