marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

Android bo omogočal preklapljanje med zvočniki Spotify Connect z zaklenjenega zaslona


20.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Android 13 je predstavil nov način preklapljanja predvajanja zvoka med brezžičnimi zvočniki z uporabo novega gradnika na zaklenjenem zaslonu in posodobljenega obvestila. Trenutno to deluje za YouTube in YouTube Music, vendar sta Google in Spotify pravkar napovedala, da sodelujeta pri omogočanju tega načina tudi za naprave Spotify Connect.

Ekipa v Googlu si prizadeva, da bi bila ta funkcija pametnejša in da bi poenostavila prehajanje med različnimi lokacijami, ki imajo različne zvočnike. Predstavljajte si, da začnete poslušati podkast v avtomobilu. Ko prispete na cilj in izstopite iz avtomobila, se prikaže obvestilo, ki vam omogoča, da hitro preklopite na poslušanje s slušalkami. Ko se boste vrnili domov, se bo ponovno pojavilo isto obvestilo, ki bo ponujalo preklop na televizor ali zvočnik.

Tehnologija, ki omogoča to delovanje, ima tri plasti. Najprej bo telefon zaznal, katere naprave so v vaši bližini, in sicer prek Bluetooth, Wi-Fi in UWB. Druga plast bo prepoznala zmogljivosti teh naprav in ugotovila, katera je najprimernejša za vsebino, ki jo predvajate. Tretja in zadnja plast bo prilagodila delovanje celotnega sistema glede na vaše interakcije s temi napravami.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki