marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Android 5.1 že februarja?


22.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Različica Androida 5.0 pod kodnim imenom Lollipop se po svetu že pridno nalaga na mobilnike, v delu pa je že naslednja različica z oznako 5.1.

Iz dveh različnih virov so se pojavile govorice, da Google pripravlja različico 5.1, ki jo bo splavil proti koncu februarja.

Zanimiva je predvsem hitrost nadgradnje na 5.1. Decimalka je ponavadi pomenila popolnoma drugačen operacijski sistem razen nekaterih izjem - Jelly Bean, kjer so se pojavile različice 4.1, 4.2 in 4.3, kot tudi Donut in Eclair. Vendar so se po številnih težavah očitno pri Googlu odločili zavihati rokave in izdati obilnejšo nadgradnjo.

Novosti naj bi bile sledeče:

- Dodan tihi način
- Splošni popravki in stabilnost sistema
- Izboljšanje upravljanja pomnilnika
- Popravki nenadnih zaprtij aplikacij
- Izboljšanje upravljanja baterije
- Popravki prevelike porabe mrežnih naprav pri uporabi Wi-Fi
- Popravki brezžičnih povezav
- Popravki funkcije "Okay Google"
- Popravki obvestilnega centra
- Popravki zvokovnih težav nekaterih naprav
- Ostali popravki in spremembe

Če informaciji držita, zna biti 5.1 kar zajeten paket popravkov in je zato februarsko lansiranje popolnoma logično.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki