marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Amnesty international lansirala mobilno storitev


26.03.2007
Objavil: Dare Gliha

Amnesty International ZDA je lansirala lastno blagovno mobilno omrežje, kjer vsak klic pomeni klic za pravice ljudi. Blagovna znamka omrežja se imenuje Amnesty Wireless, poganja jo Working Asset, deluje pa preko omrežja Sprint CDMA.

"Naši člani si prizadevajo storiti vse, kar je v njihovi moči za pravice ljudi," je dejal Larry Cox, predsednik Amnesty International ZDA. "Vendar so ti posamezniki tudi zaposleni ljudje. Amnesty Wireless jim omogoča, da vsak dan naredijo nekaj za svoje prepričanje," je še dodal.

Od leta 1985 so člani Working Asseta donirali že preko 50 milijonov ameriških dolarjev neprofitnim organizacijam za mir, enakost, izobraževanje in okolje. V tem duhu bo delovala tudi Amnesty Wireless, ki jo poganja Working Asset. Od klicev, ki jih bodo člani opravili, bo 10 odstotkov samodejno nakazanih na račun Amnesty Internationala, brez dodatnih stroškov za same člane.

Člani Amnesty Wirelessa, ki želijo še bolj pomagati pa bodo lahko preko mesečnih Ciziten Action alarmov preverili, katere ljudske pravice so kršene in potrebujejo njihovo pomoč.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki