marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

Ameriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov


27.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

V pismu, ki sta ga pripravila senatorja Edward J. Markey in Elizabeth Warren, je izražena potreba po sprejetju standardiziranega polnilnega priključka, pri čemer je navedena okoljska škoda zaradi e-odpadkov, ekonomske nevšečnosti za potrošnike in načrtovana zastarelost zabavne elektronike.

"Evropska unija (EU) je pravkar sprejela pomembno zakonodajo, ki proizvajalce elektronike zavezuje k sprejetju enotnega polnilnika za mobilne naprave po vsej EU. Ob tem pohvalimo ministrstvo za trgovino za ukrepe, ki jih je že sprejelo za reševanje teh vprašanj in vas pozivamo, da sledite zgledu EU in pripravite celovito strategijo za reševanje nepotrebnih stroškov potrošnikov, zmanjšanje količine e-odpadkov ter povrnitev zdravega razuma in varnosti v postopek nakupa nove elektronike."

V pismu je pojasnjeno, da je plačilo za specializirano polnjenje lahko "finančno breme" in da bi morale inovacije koristiti potrošnikom ter "ne bi smele iti na njihov račun, jih obremenjevati z nezdružljivimi dodatki in jih siliti v nakup različnih polnilnih naprav za vsako napravo, ki jo imajo."

Pismo zaključuje: "Pozivamo vas, da se uskladite z uradom in agencijami v okviru ministrstva za trgovino ter pripravite celovit načrt, ki bo zaščitil potrošnike in okolje z odpravo pomanjkanja skupnega ameriškega standarda za polnjenje."

Apple je očitno najbolj prizadeto podjetje zaradi te spremembe politike. Podjetje naj bi že testiralo polnilni priključek USB-C za prihodnji iPhone, čeprav ni jasno, ali bo prišel z iPhoni leta 2023 ali 2024.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki