marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Ameriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov


27.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

V pismu, ki sta ga pripravila senatorja Edward J. Markey in Elizabeth Warren, je izražena potreba po sprejetju standardiziranega polnilnega priključka, pri čemer je navedena okoljska škoda zaradi e-odpadkov, ekonomske nevšečnosti za potrošnike in načrtovana zastarelost zabavne elektronike.

"Evropska unija (EU) je pravkar sprejela pomembno zakonodajo, ki proizvajalce elektronike zavezuje k sprejetju enotnega polnilnika za mobilne naprave po vsej EU. Ob tem pohvalimo ministrstvo za trgovino za ukrepe, ki jih je že sprejelo za reševanje teh vprašanj in vas pozivamo, da sledite zgledu EU in pripravite celovito strategijo za reševanje nepotrebnih stroškov potrošnikov, zmanjšanje količine e-odpadkov ter povrnitev zdravega razuma in varnosti v postopek nakupa nove elektronike."

V pismu je pojasnjeno, da je plačilo za specializirano polnjenje lahko "finančno breme" in da bi morale inovacije koristiti potrošnikom ter "ne bi smele iti na njihov račun, jih obremenjevati z nezdružljivimi dodatki in jih siliti v nakup različnih polnilnih naprav za vsako napravo, ki jo imajo."

Pismo zaključuje: "Pozivamo vas, da se uskladite z uradom in agencijami v okviru ministrstva za trgovino ter pripravite celovit načrt, ki bo zaščitil potrošnike in okolje z odpravo pomanjkanja skupnega ameriškega standarda za polnjenje."

Apple je očitno najbolj prizadeto podjetje zaradi te spremembe politike. Podjetje naj bi že testiralo polnilni priključek USB-C za prihodnji iPhone, čeprav ni jasno, ali bo prišel z iPhoni leta 2023 ali 2024.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki