marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaDružina Samsung Galaxy S23 naj bi imela funkcije satelitske komunikacije
02.12.2022

Zdi se, da se je Samsung pripravljen znova zgledovati po Applu in slediti stopinjam ameriškega podjetja, ko gre za uvedbo satelitske komunikacije v pametne telefone. Apple ima v telefonih iPhone 14 in iPhone 14 Pro funkcijo zasilnega klica SOS, ki deluje prek satelita in deluje prek partnerstva s podjetjem Globalstar, Samsung pa naj bi zdaj sodeloval s podjetjem Iridium.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

članki

Ameriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov


27.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

V pismu, ki sta ga pripravila senatorja Edward J. Markey in Elizabeth Warren, je izražena potreba po sprejetju standardiziranega polnilnega priključka, pri čemer je navedena okoljska škoda zaradi e-odpadkov, ekonomske nevšečnosti za potrošnike in načrtovana zastarelost zabavne elektronike.

"Evropska unija (EU) je pravkar sprejela pomembno zakonodajo, ki proizvajalce elektronike zavezuje k sprejetju enotnega polnilnika za mobilne naprave po vsej EU. Ob tem pohvalimo ministrstvo za trgovino za ukrepe, ki jih je že sprejelo za reševanje teh vprašanj in vas pozivamo, da sledite zgledu EU in pripravite celovito strategijo za reševanje nepotrebnih stroškov potrošnikov, zmanjšanje količine e-odpadkov ter povrnitev zdravega razuma in varnosti v postopek nakupa nove elektronike."

V pismu je pojasnjeno, da je plačilo za specializirano polnjenje lahko "finančno breme" in da bi morale inovacije koristiti potrošnikom ter "ne bi smele iti na njihov račun, jih obremenjevati z nezdružljivimi dodatki in jih siliti v nakup različnih polnilnih naprav za vsako napravo, ki jo imajo."

Pismo zaključuje: "Pozivamo vas, da se uskladite z uradom in agencijami v okviru ministrstva za trgovino ter pripravite celovit načrt, ki bo zaščitil potrošnike in okolje z odpravo pomanjkanja skupnega ameriškega standarda za polnjenje."

Apple je očitno najbolj prizadeto podjetje zaradi te spremembe politike. Podjetje naj bi že testiralo polnilni priključek USB-C za prihodnji iPhone, čeprav ni jasno, ali bo prišel z iPhoni leta 2023 ali 2024.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki