marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR želi doseči najvišjo raven kakovosti izdelkov
07.06.2023

HONOR konsistentno posveča veliko pozornosti raziskavam in razvoju, do sedaj so vložili več kot 20 milijonov dolarjev v sofisticirano opremo za testiranje kakovosti v svojem Global Compliance and Testing Centru (GCTC). HONOR tako izvaja interne teste za preverjanje več kot 200 certifikacijskih standardov, vključno s certifikatom Conformité Européenne (CE).

slikaXiaomi v prvem četrtletju prodal 30 milijonov telefonov
05.06.2023

Xiaomi je objavil svoje finančno poročilo za prvo četrtletje 2023. Številke so za kitajskega proizvajalca obetavne. Podjetje je imelo med januarjem in marcem 2023 594,8 milijona mesečnih aktivnih uporabnikov, do objave poročila pa mu je uspelo doseči mejnik 600 milijonov.

slikaZaslon, ki uporabnikom pomaga pri večjem izločanju melatonina pred spanjem
02.06.2023

HONOR namenja veliko pozornosti varni uporabi pametnih telefonov, predvsem ko gre za zdravje in zaščito oči. Tako je nedavno predstavljeni telefon HONOR Magic5 Pro postal prvi pametni telefon s certifikatom TÜV Rheinland Circadian Friendly, ki podpira možnost Circadian Night Display.

slikaSerija iPhone 16 Pro bo dobila večje zaslone in periskopske kamere
31.05.2023

Medtem ko bo serija iPhone 15 predvidoma predstavljena jeseni, se govorice o generaciji iPhone 16 pojavljajo že več mesecev. Znani Applov analitik Min-Chi Kuo je delil svojo najnovejšo informacijo, ki kaže, da bosta telefona iPhone 16 Pro in 16 Pro Plus ponujala večje zaslone in periskopske senzorje kamer.

članki

Ameriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov


27.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

V pismu, ki sta ga pripravila senatorja Edward J. Markey in Elizabeth Warren, je izražena potreba po sprejetju standardiziranega polnilnega priključka, pri čemer je navedena okoljska škoda zaradi e-odpadkov, ekonomske nevšečnosti za potrošnike in načrtovana zastarelost zabavne elektronike.

"Evropska unija (EU) je pravkar sprejela pomembno zakonodajo, ki proizvajalce elektronike zavezuje k sprejetju enotnega polnilnika za mobilne naprave po vsej EU. Ob tem pohvalimo ministrstvo za trgovino za ukrepe, ki jih je že sprejelo za reševanje teh vprašanj in vas pozivamo, da sledite zgledu EU in pripravite celovito strategijo za reševanje nepotrebnih stroškov potrošnikov, zmanjšanje količine e-odpadkov ter povrnitev zdravega razuma in varnosti v postopek nakupa nove elektronike."

V pismu je pojasnjeno, da je plačilo za specializirano polnjenje lahko "finančno breme" in da bi morale inovacije koristiti potrošnikom ter "ne bi smele iti na njihov račun, jih obremenjevati z nezdružljivimi dodatki in jih siliti v nakup različnih polnilnih naprav za vsako napravo, ki jo imajo."

Pismo zaključuje: "Pozivamo vas, da se uskladite z uradom in agencijami v okviru ministrstva za trgovino ter pripravite celovit načrt, ki bo zaščitil potrošnike in okolje z odpravo pomanjkanja skupnega ameriškega standarda za polnjenje."

Apple je očitno najbolj prizadeto podjetje zaradi te spremembe politike. Podjetje naj bi že testiralo polnilni priključek USB-C za prihodnji iPhone, čeprav ni jasno, ali bo prišel z iPhoni leta 2023 ali 2024.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki