marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Aluminijasto ohišje in vodoodpornost mogoče že v naslednji Nokiini zastavonoši


20.03.2013
Objavil: Janez Lukan

Nokiina naslednja prva violina v njihovi zasedbi mobilnikov bi lahko imela kovinsko ohišje, zraven pa bi bila še vodoodprna. Ti dve lastnosti smo povzeli iz dveh različnih govoric, ki se pojavljata na spletu.

Prvo, o kovinskem, točneje aluminijastem ohišju je sprožil sedaj že znani čivkač v svetu telefonov, katerega govorice so ponavadi v 50 % natančne, Eldar Murtazin. Pravi, da je imela le peščica srečnežev aluminijasto napravo možnost videti že na dogodku MWC 2013, potrdil pa je tudi vrsto operacijskega sistema in sicer naj bi to bil Microsoft Windows Phone 8.

Drugi del naše govorice pa je zrasel na zelniku ene večjih spletnih strani mobilne telefonije, GSMAreni. Naslednja Nokiina naprava visokega razreda naj bi uporabljala tehnologijo nano prevleke P2i, s katero bi bil mobilnik popolnima vodotesen in to brez kakršnih koli zamaškov lukenj za slušalke in microUSB stika, so zapisali. Tu neznan vir tudi navaja, da bo naprava izšla tekom leta 2013, šlo pa naj bi za nedavno omenjeno Nokio EOS, bahala pa naj bi se s slovitim 41 mega-točkovnim senzorjem Nokie 808 PureView.

V svetu mobilnih tehnologij se vsak dan znova pojavi kakšna nova govorica ali dve, katere pa je vse treba jemati z malce rezerve, saj je marsikatera ostala le na papirju, ali pa je bil rezultat popolnoma drugačen. Vsi pa si želimo, da bi na trg le prispel svež pametni mobilnik s kovinskim ohišjem, saj je to dandanes že prava redkost. In vodotesnost? Študija tehnologije P2i je pokazala, da je sistem popolnoma praktičen in efektiven, zato se nebi čudili, če bi se tehnologija manifestirala v enem od prihajajočih mobilnikov prihodnosti. To tehnologijo smo v živo videli tudi na nedavnem kongresu MWC v Barceloni.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki