marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Ali je iPhone SE mrtev?


18.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Apple svoj najcenejši pametni telefon osveži vsaki dve leti in ker je bil iPhone SE izdan leta 2022, je bil naslednji predviden za leto 2024. Zadnje poročilo uglednega analitika vsega, kar zadeva Apple, Ming-Chi Kua pa navaja, da je eksperimenta z SE konec.

Po Kuojevih besedah je Apple svojim partnerjem v dobavni verigi naročil, da so načrti za proizvodnjo in dobavo iPhona SE za leto 2024 preklicani in ne le odloženi. Nenavadno je, da ima ta odločitev zametke, ki segajo do Applovega pogosto omenjenega lastnega čipa za bazno frekvenco.

Čip za bazno frekvenco naj bi bil tako najprej uporabljen v naslednjem iPhonu SE. Apple je želel to napravo uporabiti kot nekakšnega poskusnega zajčka - če gre kaj narobe, se to zgodi na najcenejšem pametnem telefonu, ki ga prodaja, in ne na enem od donosnejših modelov. Če bi šlo vse po sreči, bi čip kasneje lahko bil uporabljen v seriji iPhone 16.

Zdaj, ko je iPhone SE iz leta 2024 odpovedan, pa ostajajo pomisleki, ali bo zmogljivost Applovega lastnega čipa za bazno frekvenco enakovredna Qualcommovi ponudbi. Zaradi teh pomislekov so se možnosti, da bo Qualcomm dobavil čipe za bazno pasovno povezavo za generacijo iPhone 16, znatno povečale. To bi bilo v nasprotju z dosedanjim "tržnim konsenzom", po katerem bo Qualcomm leta 2024 začel izgubljati naročila za iPhone.

S tem razvojem bi Qualcomm še vedno oskrboval Apple vsaj do leta 2025. Tako naj bi letos in prihodnje leto še naprej prevladoval na svetovnem trgu visokokakovostnih mobilnih čipov za bazne pasove, kar bi mu prineslo veliko višje stopnje dobička kot njegovim (maloštevilnim) konkurentom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki