marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Ali je iPhone SE mrtev?


18.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Apple svoj najcenejši pametni telefon osveži vsaki dve leti in ker je bil iPhone SE izdan leta 2022, je bil naslednji predviden za leto 2024. Zadnje poročilo uglednega analitika vsega, kar zadeva Apple, Ming-Chi Kua pa navaja, da je eksperimenta z SE konec.

Po Kuojevih besedah je Apple svojim partnerjem v dobavni verigi naročil, da so načrti za proizvodnjo in dobavo iPhona SE za leto 2024 preklicani in ne le odloženi. Nenavadno je, da ima ta odločitev zametke, ki segajo do Applovega pogosto omenjenega lastnega čipa za bazno frekvenco.

Čip za bazno frekvenco naj bi bil tako najprej uporabljen v naslednjem iPhonu SE. Apple je želel to napravo uporabiti kot nekakšnega poskusnega zajčka - če gre kaj narobe, se to zgodi na najcenejšem pametnem telefonu, ki ga prodaja, in ne na enem od donosnejših modelov. Če bi šlo vse po sreči, bi čip kasneje lahko bil uporabljen v seriji iPhone 16.

Zdaj, ko je iPhone SE iz leta 2024 odpovedan, pa ostajajo pomisleki, ali bo zmogljivost Applovega lastnega čipa za bazno frekvenco enakovredna Qualcommovi ponudbi. Zaradi teh pomislekov so se možnosti, da bo Qualcomm dobavil čipe za bazno pasovno povezavo za generacijo iPhone 16, znatno povečale. To bi bilo v nasprotju z dosedanjim "tržnim konsenzom", po katerem bo Qualcomm leta 2024 začel izgubljati naročila za iPhone.

S tem razvojem bi Qualcomm še vedno oskrboval Apple vsaj do leta 2025. Tako naj bi letos in prihodnje leto še naprej prevladoval na svetovnem trgu visokokakovostnih mobilnih čipov za bazne pasove, kar bi mu prineslo veliko višje stopnje dobička kot njegovim (maloštevilnim) konkurentom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki