marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Ali bo Google kmalu uvedel Watch Unlock za preprostejše odklepanje telefona?


30.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Med letošnjim sejmom CES je Google predstavil svojo funkcijo Watch Unlock, ki je v bistvu le še en način odklepanja telefona poleg bralnika prstnih odtisov ali odklepanja z obrazom. Funkcija temelji na obstoječem vmesniku API za aktivno odklepanje, ki je vgrajen v sistem Android 13. Po podatkih portala AssembleDebug je funkcija morda že blizu začetka delovanja.

AssembleDebug je po poseganju v nekatere sistemske datoteke v meniju z nastavitvami ure Pixel uspel izvleči videoposnetek z navodili in si ogledati, kako funkcija odklepanja ure deluje. Po tem, kar je bilo mogoče razbrati, bo le-ta poiskala napravo Wear OS v bližini za dovoljenje za odklepanje telefona.

Če so vaši prsti mokri, umazani, odklepanje z obrazom ne deluje ali je onemogočeno, se lahko dotaknete obvestila ali potegnete navzgor na zaklenjenem zaslonu, da odklenete telefon. Seveda mora biti vaša ura na zapestju in v bližini telefona.

Ne vemo, zakaj Google zavira to funkcijo, glede na to, da deluje na vmesniku API, ki temelji na operacijskem sistemu Android 13. Morda so razvijalci potrebovali čas, da so stvari izboljšali in bo uvedena z operacijskim sistemom Android 14. Druga možnost je, da Google čaka, da bo novo funkcionalnost predstavil skupaj s serijo Pixel 8 in uro Pixel Watch 2.

Video je bil objavljen na Twitterju (Sedaj "X").

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki