marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

slikaTSMC predstavlja 1,6 nm proces z znatnim povečanjem zmogljivosti in učinkovitosti
10.05.2024

Podjetje TSMC je predstavilo svoj revolucionarni 1,6 nm proizvodni proces za izdelavo čipov, ki vključuje tudi zaledno omrežje za prenos energije, ki še izboljša učinkovitost porabe energije in gostoto tranzistorjev.

članki

Ali bo Google kmalu uvedel Watch Unlock za preprostejše odklepanje telefona?


30.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Med letošnjim sejmom CES je Google predstavil svojo funkcijo Watch Unlock, ki je v bistvu le še en način odklepanja telefona poleg bralnika prstnih odtisov ali odklepanja z obrazom. Funkcija temelji na obstoječem vmesniku API za aktivno odklepanje, ki je vgrajen v sistem Android 13. Po podatkih portala AssembleDebug je funkcija morda že blizu začetka delovanja.

AssembleDebug je po poseganju v nekatere sistemske datoteke v meniju z nastavitvami ure Pixel uspel izvleči videoposnetek z navodili in si ogledati, kako funkcija odklepanja ure deluje. Po tem, kar je bilo mogoče razbrati, bo le-ta poiskala napravo Wear OS v bližini za dovoljenje za odklepanje telefona.

Če so vaši prsti mokri, umazani, odklepanje z obrazom ne deluje ali je onemogočeno, se lahko dotaknete obvestila ali potegnete navzgor na zaklenjenem zaslonu, da odklenete telefon. Seveda mora biti vaša ura na zapestju in v bližini telefona.

Ne vemo, zakaj Google zavira to funkcijo, glede na to, da deluje na vmesniku API, ki temelji na operacijskem sistemu Android 13. Morda so razvijalci potrebovali čas, da so stvari izboljšali in bo uvedena z operacijskim sistemom Android 14. Druga možnost je, da Google čaka, da bo novo funkcionalnost predstavil skupaj s serijo Pixel 8 in uro Pixel Watch 2.

Video je bil objavljen na Twitterju (Sedaj "X").

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki