marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Ali Apple odpira NFC za tretje ponudnike?


24.04.2024
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

To je bilo omogočeno na silo - zaradi evropskega zakona o digitalnih trgih. Podoben primer "ograjenega vrtička", ki je nedostopen tretjim osebam, je bila doslej možnost plačevanja z uporabo funkcije NFC v telefonu iPhone, ki jo podjetje omejuje le na svojo storitev Apple Pay. Vendar se bo to v EU spremenilo, morda že prihodnji mesec.

Takrat naj bi se Evropska komisija (EK) strinjala z Applovo ponudbo za odprtje funkcije NFC, ki omogoča brezstično plačevanje z mobilnimi denarnicami drugih ponudnikov, kot so za Reuters povedali dobro obveščeni viri. Apple je to ponudbo prvotno podal januarja, spodbudila pa jo je štiriletna preiskava.

Če bo Evropska Komisija načrt odobrila, se bo Apple izognil ugotovitvi kršitve in se s tem izognil morebitni visoki globi, ki bi lahko znašala do 10 % svetovnega letnega prometa podjetja. Apple je bil prejšnji mesec kaznovan z globo v višini 1,84 milijarde evrov, ker je z omejitvami v trgovini App Store oviral konkurenco Spotifyja in drugih tekmecev, kar je bila njegova prva protimonopolna kazen v EU. Apple si očitno želi, da bi bila tudi zadnja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki