marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Alberto Matrone novi podpredsednik Nokie za srednjo in vzhodno Evropo


20.01.2012
Objavil: Dare Gliha

Vodstvo novoustanovljenega prodajnega oddelka Nokie za srednjo in vzhodno Evropo s sedežem v Avstriji je na začetku januarja 2012 prevzel Alberto Matrone. Kot podpredsednik Nokie za srednjo in vzhodno Evropo je odgovoren za Albanijo, Avstrijo, Bosno in Hercegovino, Bolgarijo, Češko, Črno goro, Hrvaško, Madžarsko, Makedonijo, Poljsko, Romunijo, Slovaško, Slovenijo, Srbijo in Kosovo.

Funkcijo generalnega direktorja za Avstrijo, Hrvaško, Slovenijo ter Bosno in Hercegovino je prav tako na začetku januarja 2012 prevzel Martin-Hannes Giesswein, dosedanji direktor Nokie Avstrija.

Na svojem novem položaju podpredsednika Nokie za srednjo in vzhodno Evropo bo Alberto Matrone skrbel za razvoj in rast posla mobilnih komunikacij v regiji. »Prodajni oddelek Nokie za srednjo in vzhodno Evropo pokriva 14 različnih trgov mobilnih komunikacij. Z osredotočanjem na vlogo močnih lokalnih ekip smo si zadali odgovornost prenesti storitve bližje uporabnikom. Prav tako želimo biti hitrejši in bolj spretni v naših lokalnih aktivnostih. S tem podpiramo Nokiin globalni cilj ustvarjanja tretje velike platforme za pametne telefone,« je dejal Matrone.

Matrone, po rodu Italijan, dela pri Nokii že od leta 1990. Med drugim je v funkciji skrbnika ključnih kupcev usklajeval globalne prodajne aktivnosti za tri italijanske mobilne operaterje – Telecom Italia, Hutchison 3G in WIND. Od leta 2006 je Alberto Matrone zasedal položaj direktorja Nokie na Portugalskem, od leta 2009 pa položaj generalnega direktorja Nokie za Iberski polotok.

Alberto Matrone je magister telekomunikacij in prenosa podatkov ter magister upravljanja in implementacije strategije. Matrone je poročen in oče treh otrok.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki