marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

članki

Akcija »ICE« številke tudi v Sloveniji


04.05.2007
Objavil: Thomas Bergant

Pobuda angleške reševalne službe East Anglian Ambulance NHS Trust, akcija »ICE«, je zaživela v času terorističnih bombnih napadov v Londonu julija 2005 in se zelo hitro razširila v mnoge dežele.

Akcija »ICE« je preprosta ideja oz. metoda kontaktiranja najbližjih oseb posameznika s strani dežurnih služb/zdravnikov v primeru nesreče, nezgode ali izginotja. Številke svojih najbližjih naj bi v svoj mobilnik shranil posameznik, in sicer pod imenom ICE (angleško »In Case of Emergency« oz. »V nujnih primerih«).

Navodila za shranitev številk »ICE« so preprosta, saj jo vsak uporabnik doda v imenik mobilnika kot vsako drugo telefonsko številko. Lastnik mobilnika v imenik pod novo ime najprej vpiše ICE, nato doda ime in priimek (npr. Janez Novak) ter, če mu prostor v mobilniku to dopušča, še svojo povezavo z vpisano kontaktno osebo (npr. bratranec). K izbrani osebi nato pripiše telefonsko številko vključno s kodo za mednarodne klice +386. Če posameznik želi shraniti več kontaktnih oseb za nujne primere, jih shrani pod zaporedne oznake ICE1, ICE2, ICE3 itd.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki