marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

AirPods Pro 2 bodo imele funkcijo spremljanja srčnega utripa in slušnega aparata


04.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Applove slušalke AirPods Pro 2 bodo kmalu predstavljene, zato se dnevno pojavljajo nove govorice o specifikacijah. Zadnje govorice omenjajo, da bodo nove slušalke opremljene z novim "sistemom v paketu" (SiP) za čip H1, ki podpira prilagodljivo aktivno odpravljanje hrupa.

Izboljšana je tudi funkcija " Find My" ter nove funkcije, kot sta spremljanje srčnega utripa in način uporabe slušnega aparata. Ohišje je opremljeno s priključkom USB-C in ima optimizirano hitro polnjenje. Na pogled bodo nove slušalke podobne modelu AirPods Pro in tudi modelu AirPods 3. Te zelo očitno spadajo v isto družino. AirPods Pro 2 lahko s pomočjo senzorja srčnega utripa spremljajo tudi temperaturo, vendar ni jasno, ali bo spremljanje temperature dejansko na voljo.

Funkcija slušnega pripomočka deluje v povezavi z novim ohišjem, ki ima mikrofon in lahko slišano prenese v slušalke za izboljšanje zvoka. V ohišju je tudi zvočnik, ki lahko predvaja zvoke, ko vklopite funkcijo Find My, s čimer lahko lažje najdete ohišje.

Kar zadeva zvok, lahko očitno pričakujemo kombinacijo prilagojenih visokoamplitudnih pogonskih enot in ojačevalnikov z visokim dinamičnim razponom, s samodejno prilagodljivim izenačevalnikom, prostorskim zvokom za sledenje glavi in souporabo zvoka.

Ali so te govorice točne, bomo seveda izvedeli ob predstavitvi novih slušalk.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki