marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Airbus pridobil certifikat


29.06.2007
Objavil: Andrej Bergant

Airbus je prvi, ki je dobil certifikat, ki jim dovoljuje uporabo mobilnih telefonov na letalu. 18. junija letos, je agencija EASA (European Aviation Safety Agency) potrdila Airbusov sistem uporabe mobilnika na letalu.

Certifikat so dobili na podlagi uspešnih testov, ki jih je Airbus letos opravil na svojih letalih in s tem potrdil pravilno delovanje GSM sistema v letalu. S tem certifikatom je naredil Airbus ogromen korak v smeri uporabniških storitev, saj bodo sedaj lahko njihovi potniki na letih v Evropi, uporabljali svoje mobilne telefone in naprave tipa BlackBerry.

Potniki bodo lahko klicali in sprejemali klice, prav tako pa tudi pošiljali in prejemali kratka sporočila ter elektronsko pošto. Posadka v letalu lahko v celoti upravlja s tem sistemom in lahko med drugim izbere opcijo "voice-off" in potnikom onemogočijo opravljanje klicev, torej lahko samo pošiljalo in prejemajo SMS sporočila in elektronsko pošto.

OnAir je združenje med podjetji Airbus in SITA in bo delovalo kot ponudnik teh storitev. Najprej pa bo storitev omogočena na krajših letih v zahodni Evropi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki