marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Parrotove jesenske novosti


23.11.2005
Objavil: Thomas Bergant

V ponedeljek so pri podjetju AimHigh Plus d.o.o. iz Ljubljane predstavili nekaj novosti iz proizvodnega programa francoskega proizvajalca dodatne opreme za mobilnike, Parrota.

Najbolj zanimiva sta bila predvsem dva izdelka - avtoradio z vgrajeno avtoinštalacijo, ki nosi oznako Rhytm 'n' Blue ter prenovljen komplet za prostoročno telefoniranje Parrot 3200 LS Color.

Oba izdelka smo sicer že predstavili pred časom, tokrat pa smo si lahko oba izdelka ogledali in ju preskusili.

Parrot 3200 LS Color

Ta avtoinštalacija bazira na njihovem paradnem konju CK3100. Funkcijsko ji je zelo podobna, najbolj vidna razlika pa je ravno tisto, kar se najprej opazi – zaslon. Ta je tokrat bolj pokončen in ožji ter barven. Ločljivost zaslona je 160 x 128 pik, zna pa prikazati 262.144 barv. Novi model ima tudi večji pomnilnik, zvonjenje je sedaj v Hi-Fi kakovosti in je večglasno. Nadgradnja programske opreme je še vedno možna na zelo enostaven preko modrozobe povezave. Če pa jo želimo nadgraditi preko kabla (ki ni priložen osnovnemu kompletu), pa sedaj ni potrebno razmontirati armaturne plošče in vzeti ven centralne enote, ampak lahko kabel enostavno priključimo na konektor, ki je nameščen na zaslonu.

Na zaslonu lahko izbiramo barvo ozadja, svetlost, kontrast in še mnogo drugih lastnosti. V imenik lahko shranimo poleg imena in telefonske številke tudi sliko, ki se prikaže, ko nas ta oseba kliče ali jo mi kličemo.
S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveni video.

Cena za Parrot 3200 LS Color bo 54.990 SIT in bo v trgovinah na voljo v začetku meseca decembra.

Parrot Rhytm 'n' Blue

Rhytm 'n' Blue je avtoradio z vgrajeno avtoinštalacijo. Ideja sicer ni nova, saj je nekaj podobnega že v prvi polovici letošnjega leta ponudil Pioneer, vendar je Parrotov izdelek skoraj polovico cenejši. Na predstavitvi se je pojavilo vprašanje, kaj je prednost enega in drugega sistema, pa je bil odgovor, da je Pioneerjev izdelek na prvem mestu radio in glasbeni predvajalnik in je telefonski del sekundarnega pomena, Parrotov Rhytm 'n' Blue pa je v prvi vrsti komplet za prostoročno telefoniranje in šele na drugem mestu avtoradio. Namenjen naj bi bil predvsem za vgradnjo v vozila nižjega in srednjega cenovnega razpreda ter za vgradnjo v razna dostavna vozila in kombije. Razlog: precej dražjih avtomobilov ima danes že integriran glasbeni sistem v samo armaturno ploščo.

Če na kratko opišemo Parrotov Rhytm 'n0 Blue. Kot osnova so tudi tukaj uporabili že preverjen komplet Parrot CK3100 in ga dodali v RDS avtoradio z vgrajenim CD in MP3 predvajalnikom. Nazivna izhodna moč ojačevalnika je 4 x 45 W, lahko pa dodatno priključimo tudi zunanji ojačevalnik. Prednja plošča je snemljiva in tako ne vabi nepridipravov, ko avto sameva na parkirišču. Prodajnemu kompletu je priložen tudi daljinec, ki omogoča popolno upravljanje z radijskim delom kot tudi telefoniranje.

S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveni video

Cena za Parrot Rhytm 'n' Blue bo 62.990 SIT in ga boste lahko kupili prav tako nekje v začetku decembra.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki