marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Adidas in Samsung sta predstavila revolucionarni sistem za trening


18.03.2008
Objavil: Dare Gliha

V španski Valencii sta dve vodilni svetovni blagovni znamki, Adidas in Samsung, razglasili strateško partnerstvo in razkrili prvi rezultat sodelovanja - miCoach.

miCoach je sistem za trening, namenjen motiviranju in dajanju inspiracije, ki pomaga športnikom na vseh ravneh doseči zastavljene cilje treninga. Gre za najnaprednejši interaktivni sistem za trening, ki zbira osebne podatke in jih pretvori v individualne načrte za trening glede na stopnjo telesne pripravljenosti ter posebne cilje posameznika. To edinstveno partnerstvo združuje strokovno znanje Samsunga na področju mobilne tehnologije in komunikacij ter Adidasov vodilni položaj na področju športnih inovacij.

“miCoach je vzorčen prikaz sporočila blagovne znamke Adidas o inovacijah in inspiraciji. Adidas je že več kot 80. let vodilno podjetje v športni industriji. Sodelovanje s Samsungom je nadaljevanje te tradicije v prizadevanjih za motivacijo in pomoč športnikom na vseh ravneh,” pravi predsednik in direktor blagovne znamke Adidas, Erich Stamminger

“Samsungu in Adidasu je skupna ljubezen do športa, ki presega različne kulture, industrije in tehnologije”, so besede IS Kima, predsednik in direktor Samsung Electronics Evropa. “Samsungovo napredno oblikovanje in njegove tehnične veščine se v celoti ujemajo s športno odličnostjo Adidasa. Skupaj lahko pomagamo športnim navdušencem vseh starosti in pripravljenosti pri razvoju njihovega dejanskega potenciala, pri čemer pa se lahko še zabavajo,” dodaja Kim.

Z raziskavami in razvojem miCoacha sta inovacijski ekipi Adidasa in Samsunga začeli pred več kot dvema letoma. Njun namen je bil ustvariti najnaprednejši in najbolj prilagodljiv izdelek za trening na trgu. S pomočjo Inštituta Athletes’ Performance, elitnega Raziskovalnega centra za trening in šport na državni univerzi v Arizoni, je miCoach postal osebni trener, ki posameznika spremlja na vsakem koraku. Je trener, ki natanko ve, kaj želi posameznik doseči in kako lahko pomaga do želenega cilja.

“Da bi športnik dosegel svoj cilj, potrebuje najboljšega trenerja. Natanko to zagotavlja miCoach. Je osebni trener, ki športnika spremlja na vsakem koraku in ga vodi do novih stopenj telesne pripravljenosti,” pravi José Mourinho, ki je z ekipo Porta zmagal v ligi prvakov UEFA in osvojil pokal UEFA, z ekipo Chelsea pa dvakrat osvojil angleško Premier League.

Sistem miCoach vsebuje pet ključnih komponent: Samsungov telefon miCoach, monitor srčnega utripa, senzor za štetje korakov, ki je prilagojen vsem Adidasovim tekaškim copatom, združljiva Adidasova oblačila in spletno mesto miCoach za ustvarjanje prilagojenega programa za trening.

miCoach bo od sredine marca v Evropi na voljo v Adidasovih in Samsungovih trgovinah ter v izbranih maloprodajnih trgovinah. V Sloveniji bo miCoach uporabnikom na voljo od sredine maja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki