marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Adidas in Samsung sta predstavila revolucionarni sistem za trening


18.03.2008
Objavil: Dare Gliha

V španski Valencii sta dve vodilni svetovni blagovni znamki, Adidas in Samsung, razglasili strateško partnerstvo in razkrili prvi rezultat sodelovanja - miCoach.

miCoach je sistem za trening, namenjen motiviranju in dajanju inspiracije, ki pomaga športnikom na vseh ravneh doseči zastavljene cilje treninga. Gre za najnaprednejši interaktivni sistem za trening, ki zbira osebne podatke in jih pretvori v individualne načrte za trening glede na stopnjo telesne pripravljenosti ter posebne cilje posameznika. To edinstveno partnerstvo združuje strokovno znanje Samsunga na področju mobilne tehnologije in komunikacij ter Adidasov vodilni položaj na področju športnih inovacij.

“miCoach je vzorčen prikaz sporočila blagovne znamke Adidas o inovacijah in inspiraciji. Adidas je že več kot 80. let vodilno podjetje v športni industriji. Sodelovanje s Samsungom je nadaljevanje te tradicije v prizadevanjih za motivacijo in pomoč športnikom na vseh ravneh,” pravi predsednik in direktor blagovne znamke Adidas, Erich Stamminger

“Samsungu in Adidasu je skupna ljubezen do športa, ki presega različne kulture, industrije in tehnologije”, so besede IS Kima, predsednik in direktor Samsung Electronics Evropa. “Samsungovo napredno oblikovanje in njegove tehnične veščine se v celoti ujemajo s športno odličnostjo Adidasa. Skupaj lahko pomagamo športnim navdušencem vseh starosti in pripravljenosti pri razvoju njihovega dejanskega potenciala, pri čemer pa se lahko še zabavajo,” dodaja Kim.

Z raziskavami in razvojem miCoacha sta inovacijski ekipi Adidasa in Samsunga začeli pred več kot dvema letoma. Njun namen je bil ustvariti najnaprednejši in najbolj prilagodljiv izdelek za trening na trgu. S pomočjo Inštituta Athletes’ Performance, elitnega Raziskovalnega centra za trening in šport na državni univerzi v Arizoni, je miCoach postal osebni trener, ki posameznika spremlja na vsakem koraku. Je trener, ki natanko ve, kaj želi posameznik doseči in kako lahko pomaga do želenega cilja.

“Da bi športnik dosegel svoj cilj, potrebuje najboljšega trenerja. Natanko to zagotavlja miCoach. Je osebni trener, ki športnika spremlja na vsakem koraku in ga vodi do novih stopenj telesne pripravljenosti,” pravi José Mourinho, ki je z ekipo Porta zmagal v ligi prvakov UEFA in osvojil pokal UEFA, z ekipo Chelsea pa dvakrat osvojil angleško Premier League.

Sistem miCoach vsebuje pet ključnih komponent: Samsungov telefon miCoach, monitor srčnega utripa, senzor za štetje korakov, ki je prilagojen vsem Adidasovim tekaškim copatom, združljiva Adidasova oblačila in spletno mesto miCoach za ustvarjanje prilagojenega programa za trening.

miCoach bo od sredine marca v Evropi na voljo v Adidasovih in Samsungovih trgovinah ter v izbranih maloprodajnih trgovinah. V Sloveniji bo miCoach uporabnikom na voljo od sredine maja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki