marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

AAA bo ponudil navigacijo za BlackBerry


22.03.2008
Objavil: Borut Groboljšek

AAA (American Automobile Association) je objavil, da je za nalaganje na BlackBerry 8830 in BlackBerry Pearl 8310 na voljo AAA Mobile. Naročniki na AAA Mobile, ne glede na to ali so člani AAA, lahko sedaj na BlackBerry pametne telefone sprejemajo slikovna in zvočna navodila za potovalne destinacije v ZDA.

Na voljo so jim tudi s strani AAA odobrene zanimivosti (POI - points od interest) vključujoč hotele in restavracije. Prav tako lahko iščejo med več kot 100.000 lokacijami, na katerih imajo člani AAA s člansko izkaznico popuste.

Uporabniki tako na svojem telefonu lahko pregledajo AAA-jev opis želene zanimivosti, na zaslon dobijo zemljevid z želenim ciljem in zvočna navodila kako do cilja priti. Lokacijo lahko shranijo tudi med zaznamke za hiter priklic v prihodnosti.

Sistem je zasnovan na platformi vodilnega ponudnika lokacijsko pogojenih storitev Networks In Motion (NIM). AAA Mobile lahko uporabniki omenjenih mobilnikov naložijo za mesečno naročnino 9,99 USD.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki