marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

slikaRast prodaje slikovnih senzorjev za mobilni trg
12.10.2020

Čeprav zaradi še vedno trajajoče korona krize skorajda celoten trg beleži padce prodaje, pa je trg slikovnih senzorjev vseeno v vzponu. V prvem polletju 2020 je tako zabeležena kar 15 odstotna rast glede na enako obdobje lani, skupen prihodek v tem času pa znaša 6,3 milijarde dolarja.

članki

Digital Imaging Systems (DIS) predstavil 9 MP fotoaparat za mobilne telefone


04.10.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Digital Imaging Systems je najavil razpoložljivost svojega novega fotografskega modula za mobilne telefone z ločljivostjo kar 9 MP. Nov modul z imenom DIS6931 ponuja samodejno ostrenje, visoko kvalitetne leče, mehansko zaklopko …

»Želeli smo ohraniti naše vodstvo v kvaliteti digitalnih foto modulov za mobilne telefone in ustvariti nove priložnosti izdelovalcem mobilnih telefonov. Z zelo hitrim samodejnim ostrenjem, najhitrejšim časom med pritiskom sprožilca in dejanskim slikanjem in odlično kvaliteto slik smo v dobrem položaju pri združevanju srednjega razreda digitalnih fotoaparatov z mobilnimi napravami,« je dejal Roland Pudelko, vodja družbe Digital Imaging Systems.

Navaden uporabniški vmesnik ponuja veliko nadgradnej med različnimi DIS foto moduli, kot je višja ločljivost ali optično približevanje slike. Zelo hitro samodejno ostrenje, pod 300 ms in hiter čas, ki poteče med pritiskom na sprožilec in dejanskim zajemom slike, pod 200 ms je primerljiv s srednjim razredom digitalnih fotoaparatov in omogoča slikanje hitro premikajočih objektov, kot so recimo športni dogodki.

Modul premore najvišjo ločljivost slik 3488 × 2616 slikovnih točk, na voljo pa so že prvi testni moduli, serijska proizvodnja pa je načrtovana za zadnje četrtletje tega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki