marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Digital Imaging Systems (DIS) predstavil 9 MP fotoaparat za mobilne telefone


04.10.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Digital Imaging Systems je najavil razpoložljivost svojega novega fotografskega modula za mobilne telefone z ločljivostjo kar 9 MP. Nov modul z imenom DIS6931 ponuja samodejno ostrenje, visoko kvalitetne leče, mehansko zaklopko …

»Želeli smo ohraniti naše vodstvo v kvaliteti digitalnih foto modulov za mobilne telefone in ustvariti nove priložnosti izdelovalcem mobilnih telefonov. Z zelo hitrim samodejnim ostrenjem, najhitrejšim časom med pritiskom sprožilca in dejanskim slikanjem in odlično kvaliteto slik smo v dobrem položaju pri združevanju srednjega razreda digitalnih fotoaparatov z mobilnimi napravami,« je dejal Roland Pudelko, vodja družbe Digital Imaging Systems.

Navaden uporabniški vmesnik ponuja veliko nadgradnej med različnimi DIS foto moduli, kot je višja ločljivost ali optično približevanje slike. Zelo hitro samodejno ostrenje, pod 300 ms in hiter čas, ki poteče med pritiskom na sprožilec in dejanskim zajemom slike, pod 200 ms je primerljiv s srednjim razredom digitalnih fotoaparatov in omogoča slikanje hitro premikajočih objektov, kot so recimo športni dogodki.

Modul premore najvišjo ločljivost slik 3488 × 2616 slikovnih točk, na voljo pa so že prvi testni moduli, serijska proizvodnja pa je načrtovana za zadnje četrtletje tega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki