marketing
več | arhivpoudarjeno.
slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

članki

5G omrežje sedaj dostopno tudi na Triglavu


07.10.2022
Objavil: Thomas Bergant

V A1 Slovenija so v omrežje vključili najvišje ležečo 5G bazno postajo v državi. Obenem pa so dosegli svoj letošnji cilj in zdaj pokrivajo s 5G že 60 % prebivalcev. Pod najvišjim vrhom v Sloveniji lahko zdaj uporabniki uživajo tudi v najnovejši storitvi A1 Ultra Net + TV, ki v slovenske domove prinaša novo brezžično tehnologijo za hitro povezovanje v svetovni splet in izjemno izkušnjo televizije.

Podjetje A1 Slovenija je v začetku meseca oktobra v svoje omrežje dodalo najvišje ležečo bazno postajo v Sloveniji. Na 2514 metrih nadmorske višine zagotavlja uporabo tehnologije 5G na širšem območju Kredarice in na vrhu Triglava. Napaja se iz sončnih celic, vetrne elektrarne in agregata. A1 Slovenija z omrežjem 5G zdaj pokriva kar 60 odstotkov prebivalcev Slovenije in tako že danes uresničuje svoj cilj za leto 2022. V peti generaciji mobilnega omrežja uporabniki uživajo v bistveno hitrejšem mobilnem prenosu podatkov, boljši odzivnosti in stabilnejši povezavi. Podjetje tako uspešno nadaljuje strategijo vzpostavljanja največjega slovenskega 5G omrežja, ki bo do konca leta 2025 dosegljivo 98 odstotkom prebivalcem. Za leto 2023 načrtujejo nadaljnjo širitev omrežja, pri čemer se bodo osredotočili predvsem na kraje z več kot 1000 prebivalci.

Hitra rast prenosa podatkov v 5G omrežju
Pri A1 Slovenija vzporedno s širitvijo svojega 5G omrežja povečujejo in zagotavljajo kapacitete, ki bodo podpirale veliko rast mobilnega internetnega prometa. Danes namreč uporabniki povprečno prenesejo do 30 odstotkov podatkov več kot v enakem obdobju lani. Trenutno se prek omrežja 5G prenese 10 odstotkov vseh podatkov, do konca leta, tako ocenjujejo pri A1 Slovenija, pa naj bi se prek omrežja pretočila že več kot polovica mobilnih podatkov.

Rast pretoka podatkov je na eni strani posledica številnih novih 5G naprav v ponudbi A1 Slovenija. Te predstavljajo kar 90 odstotkov prodaje vseh naprav. Na drugi strani pa porastu botruje tudi produktna usmeritev z vključenimi dodatnimi vsebinami, kot so Voyo, HBO Max, Xplore music by Deezer. Prek omrežja A1 Slovenija se danes prenese kar 44 % vsega mobilnega internetnega prometa v Sloveniji.

5G omrežje omogoča razvoj naprednih rešitev
V omrežju pete generacije deluje tudi nova storitev mobilnega interneta in televizije A1 Ultra Net + TV. Ta je nastala kot odziv na potrebe kar 270 tisoč slovenskih gospodinjstev, ki nimajo dostopa do širokopasovnega interneta. Z njo želijo v podjetju svojim uporabnikom zagotoviti najboljšo in najbolj enostavno uporabniško izkušnjo. A1 Ultra Net + TV je priročna in enostavna rešitev, ki omogoča hitrejšo in zanesljivejšo povezavo v digitalni svet, hkrati pa prinaša bogat nabor TV programov in dodatne vsebine VOYO.

Za več informacij si oglejte zemljevid pokritosti omrežja.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki