marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaCelotna linija iPhone 16 naj bi bila opremljena z akcijskim gumbom
08.12.2023

Po novih govoricah, ki jih je podprl MacRumors, naj bi Apple v vse štiri naprave iz serije iPhone 16 vključil akcijski gumb. Naslednik stikala za utišanje zvoka je bil ekskluzivno na letošnjih modelih iPhone 15 Pro in 15 Pro Max, zdaj pa se zdi, da ga bo Apple dodal še modelom iPhone 16 in 16 Plus.

slikaHONOR predstavlja prihodnost preklopnih pametnih telefonov in tehnologije
07.12.2023

HONOR je gostoval na Fortune Global Forumu 2023 v Abu Dhabiju ter sodeloval v razpravi o prihodnosti pametnih naprav. Poleg dr. Raya Guoa, ki je vodja marketinga za HONOR, sta v panelu sodelovala tudi Ben Wood, glavni analitik in vodja marketinga za CCS Insight ter Frank Holzman, globalni izvršni podpredsednik električnih storitev v podjetju TÜV Rheinland.

slikaQualcomm se pri izdelovanju procesorja Snapdragon 8 Gen 4 SoC zanaša na TSMC
06.12.2023

Znani tipster je na omrežju X delil nekaj pikantnih podrobnosti o procesorju Snapdragon 8 Gen 4, kar je precej nenavadno, saj nedavno izdanega Snapdragona 8 Gen 3 skorajda še nismo videli v akciji. A dosedanja razkritja tega tipsterja so bila večinoma pravilna.

slikaXiaomi v Q3 prilagojeni čisti dobiček povečal za 182,9 % na šest milijard RMB
04.12.2023

Xiaomi, podjetje za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, povezano z internetom stvari (»IoT« ) platformo v svojem jedru, je objavilo svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za tri mesece, ki so se končali 30. septembra 2023 (»3. četrtletje 2023« ali »obdobje«).

članki

5G omrežje sedaj dostopno tudi na Triglavu


07.10.2022
Objavil: Thomas Bergant

V A1 Slovenija so v omrežje vključili najvišje ležečo 5G bazno postajo v državi. Obenem pa so dosegli svoj letošnji cilj in zdaj pokrivajo s 5G že 60 % prebivalcev. Pod najvišjim vrhom v Sloveniji lahko zdaj uporabniki uživajo tudi v najnovejši storitvi A1 Ultra Net + TV, ki v slovenske domove prinaša novo brezžično tehnologijo za hitro povezovanje v svetovni splet in izjemno izkušnjo televizije.

Podjetje A1 Slovenija je v začetku meseca oktobra v svoje omrežje dodalo najvišje ležečo bazno postajo v Sloveniji. Na 2514 metrih nadmorske višine zagotavlja uporabo tehnologije 5G na širšem območju Kredarice in na vrhu Triglava. Napaja se iz sončnih celic, vetrne elektrarne in agregata. A1 Slovenija z omrežjem 5G zdaj pokriva kar 60 odstotkov prebivalcev Slovenije in tako že danes uresničuje svoj cilj za leto 2022. V peti generaciji mobilnega omrežja uporabniki uživajo v bistveno hitrejšem mobilnem prenosu podatkov, boljši odzivnosti in stabilnejši povezavi. Podjetje tako uspešno nadaljuje strategijo vzpostavljanja največjega slovenskega 5G omrežja, ki bo do konca leta 2025 dosegljivo 98 odstotkom prebivalcem. Za leto 2023 načrtujejo nadaljnjo širitev omrežja, pri čemer se bodo osredotočili predvsem na kraje z več kot 1000 prebivalci.

Hitra rast prenosa podatkov v 5G omrežju
Pri A1 Slovenija vzporedno s širitvijo svojega 5G omrežja povečujejo in zagotavljajo kapacitete, ki bodo podpirale veliko rast mobilnega internetnega prometa. Danes namreč uporabniki povprečno prenesejo do 30 odstotkov podatkov več kot v enakem obdobju lani. Trenutno se prek omrežja 5G prenese 10 odstotkov vseh podatkov, do konca leta, tako ocenjujejo pri A1 Slovenija, pa naj bi se prek omrežja pretočila že več kot polovica mobilnih podatkov.

Rast pretoka podatkov je na eni strani posledica številnih novih 5G naprav v ponudbi A1 Slovenija. Te predstavljajo kar 90 odstotkov prodaje vseh naprav. Na drugi strani pa porastu botruje tudi produktna usmeritev z vključenimi dodatnimi vsebinami, kot so Voyo, HBO Max, Xplore music by Deezer. Prek omrežja A1 Slovenija se danes prenese kar 44 % vsega mobilnega internetnega prometa v Sloveniji.

5G omrežje omogoča razvoj naprednih rešitev
V omrežju pete generacije deluje tudi nova storitev mobilnega interneta in televizije A1 Ultra Net + TV. Ta je nastala kot odziv na potrebe kar 270 tisoč slovenskih gospodinjstev, ki nimajo dostopa do širokopasovnega interneta. Z njo želijo v podjetju svojim uporabnikom zagotoviti najboljšo in najbolj enostavno uporabniško izkušnjo. A1 Ultra Net + TV je priročna in enostavna rešitev, ki omogoča hitrejšo in zanesljivejšo povezavo v digitalni svet, hkrati pa prinaša bogat nabor TV programov in dodatne vsebine VOYO.

Za več informacij si oglejte zemljevid pokritosti omrežja.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki