marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Milijonska ponudba za srečno številko


23.04.2005
Objavil: Aleš Tomšič

Kitajski dnevni časopis, Shanghai Daily, je objavil novico, da je v internetni dražbi nekdo ponudil 9 milijonov juanov oz. 1,1 milijon ameriških dolarjev za srečno telefonsko številko.

Dražba se je odvijala na Eachnet.com, največji kitajski poslovni spletni strani. Zmagovalna ponudba je prišla na vrsto šele po velikem številu ponudb. Bilo jih je kar 70. In kaj je razsipnež dobil v zameno za 9 milijonov juanov? Telefonsko številko 135 8585 8585. V kitajskem jeziku to pomeni nekaj podobnega kot "naj bom bogat, bogat, bogat, bogat".

Odgovorni pri Eachnetu so zadevo še enkrat preverili in potrdili, da je to najvišja cena za katerokoli telefonsko številko, prodano preko interneta. Pri Eachnetu so še dejali, da je takšna prodaja v porastu, saj se vse več ljudi odloča za nakup takšnih in drugačni telefonskih številk, ki imajo v sebi za posameznika globlji pomen (srečna številka, datum rojstva…). Takšne številke se prodajajo po ceni od 100 juanov pa vse tja do 100.000 juanov.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki