marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 in 12 Pro sta znotraj skorajda enaka
26.10.2020

Čeprav se je uradno lahko iPhona 12 in 12 Pro kupilo šele v petek, pa iz kitajske že prihajajo prve slike notranjosti. Pri AIO Technology so tako pokazali prvi video, kjer lahko vidimo, kako sta nova mobilnika narejena. Izkazalo se je, da sta praktično enaka.

TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

članki

BlackBerry s pametnimi karticami


07.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Nova varnostna naparava za dlančnik BlackBerry bo lahko poskrbela za kakšno nočno moro manj.

Pri podjetju Research in Motion (RIM), ki proizvaja brezvrvične naprave, so ta teden oznanili čitalec pametnih kartic za dlančnike BlackBerryj. Naprava se pritrdi na denarnico ali na pas, uporablja pa tehnologijo bluetooth na najvišjem varnostnem standardu (AES-256), ki pomaga overiti uporabnika.

Lastniki teh dlančnikov preprosto vstavijo svojo pametno kartico v čitalec, odtipkajo PIN kodo ter geslo in uporaba se lahko prične.

To je zelo dobra novica za razna podjetja in organizacije, ki uporabljajo pametne kartice in dlančnike BlackBerry, kot npr. ameriška vlada. Ameriško sodstvo in ministrvo za kmetijstvo so veliki uporabniki teh dlančnikov. RIM trdi, da so naročniki premaknili mejo zaslužka treh milijonov dolarjev, po zaslugi 592.000 novih članov v zadnjih treh mesecih.

Že sedaj periferija zadovoljuje vladnim smernicam. Npr. bralnik je FIPS 140-2 (Federal Information Processing Standards). Potrjeno podpira različne pametne kartice, vključno s karticami, ki jih uporablja ameriško obrambno ministrstvo. Čitalec podpira tudi vladno podprto zaščiteno e-pošto (S/MIME). Lahko se uporablja v navezi z RIM-ovo najnovejšo strežniško programsko podporno opremo.

RIM sedaj sodeluje s strateško svetovalno firmo SRA International, tako da bo strojna oprema še bolj prilagojena vladnim smernicam.

Ni prvič, da je RIM delal na izboljšanju njihove zaščitne opreme za poslovno in vladno uporabo. V začetku leta je družba objavila načrte za razširitev zaščite za komunikacijsko programsko opremo podjetja Avaya z dlančnikom znamke BlackBerry preko brezvrvične mrežne povezave (WLAN).

Čitalec pametnih kartic je prestajal prve teste na terenu že poleti, družba pa ni zaupala uradnega podatka, kdaj naj bi čitalec prišel na prodajne police.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki