marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 in 12 Pro sta znotraj skorajda enaka
26.10.2020

Čeprav se je uradno lahko iPhona 12 in 12 Pro kupilo šele v petek, pa iz kitajske že prihajajo prve slike notranjosti. Pri AIO Technology so tako pokazali prvi video, kjer lahko vidimo, kako sta nova mobilnika narejena. Izkazalo se je, da sta praktično enaka.

TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

članki

Svetla prihodnost mobilne televizije


02.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Rezultati pilotskega projekta mobilne televizije v Helsinkih dokazujejo, da je mobilna televizija zelo priljubljena in da so uporabniki pripravljeni za mobilne televizijske storitve tudi plačati, kar dokazuje potenciale novih mobilnih aplikacij.

Kar 41 odstotkov udeležencev pilotskega projekta je pripravljeno plačati za storitev in se strinjajo, da je mesečni pavšal okoli 10 evrov primerna cena. Več kot polovica testnih uporabnikov (58 odstotkov) meni, da bo mobilna televizija v prihodnje zelo priljubljena.

Družbe Digita, Elisa, MTV, Channel Four Finland (Nelonen), Nokia, TeliaSonera Finland in YLE so skupaj zastavile pilotski projekt mobilne televizije na Finskem med marcem in junijem 2005. Vključenih je bilo 500 uporabnikov, ki so za storitve mobilne televizije uporabljali telefon Nokia 7710 in tehnologijo DVB-H.

Priljubljeni programi
Najbolje gledani programi, ki jih je ponujala finska nacionalna televizija, so bili športni programi in novice (CNN, BBC World, Euronews), najbolj gledane oddaje pa so bile svetovno prvenstvo v hokeju na ledu, dirki Formule 1 v San Marinu in Monacu in nogometna tekma Liverpoola in AC Milana v ligi UEGA Champions League.

Gledanost
Povprečni uporabniki so mobilno televizijo spremljali v povprečju 20 minut na dan, bolj aktivni uporabniki pa med 30 in 40 minut. Uporabniki so gledali mobilno televizijo v različnih periodah, ki se večinoma razlikujejo od najbolj gledanih obdobij običajne televizije.
Najbolj priljubljeno je bilo spremljanje programa na sredstvih javnega prevoza, pa tudi doma, kjer je mobilna televizija dopolnjevala običajno televizijo z dodatnimi novicami in zabavo.

Cena
Kar 41 odstotkov sodelujočih v projektu je v prihodnje pripravljenoih plačevati za to storitev. Sodelujoči so za mobilno televizijo plačevali 4,90 evra na mesec, pripravljeni pa so bili plačati tudi 10 evrov. Večina uporabnikov se strinja, da je najboljši model plačevanja mesečni pavšal, nekateri pa menijo, da bi bilo zanje primerno, da bi zakupili določene vsebine, kot so nogometne tekme in podobno.

Pilotski projekt mobilne televizije je odkril tudi nekaj osnovnih zahtev in želja uporabnikov:

  • enostavnost storitve,
  • brezhibno tehnično delovanje in zanesljivost,
  • vsebine, ki so primerne za krajše obdobje gledanja,
  • TV aplikacije ne smejo vplivati na delovanje mobilnega telefona.

Tehnologija DVB-H omogoča distribucijo televizijskih programov na mobilne telefone. Zagotavlja učinkovito izkušnjo za gledalca, odlično kakovost predvajane slike, zmanjšano porabo energije in široko paleto kanalov (do 55 kanalov).

Več o projektu je na voljo na: www.finnishmobiletv.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki