marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

BellSouth pripravljen na orkan Katrina


29.08.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

Področni direktor podjetja BellSouth, Merlin Villar, je v soboto sporočili, da so pripravljeni v primeru, da orkan Katrina zadene Louisiano.

"Zahvaljujoč pospešenim pripravam na letošnjo sezono orkanov je naše omrežje dobro pripravljeno na prihod Katrine. Naši rezervni sistemi in procedure v primeru nevarnosti so pripravljeni," je dejal direktor. "Naše omrežje n prožno in zanesljivo, naši uslužbenci pa neumorno delajo, da zagotavljajo delovanje omrežja." Pojasnil je še, da se je podjetje pripravljano na to, odkar je orkan prišel na "ozemlje" BellSoutha.

V skladiščih na celotnem jugovzhodu je v pripravljenosti na stotine prenosnih generatorjev, ki so pripravljeni, da jih naložijo na traktorske prikolice in prepeljejo na območje, ki bi ga prizadela nevihta ali orkan. "Pomanjkanje električne energije takoj po tistem, ko udari orkan, je primarni vzrok, da telefoni ne delujejo, zato imamo pripravljene rezervne sisteme napajanja," je pojasnil Villar.

Njihova prva prioriteta je v tem primeru postavitev generatorjev, ki jih poganja dizelsko gorivo, v službene prostore. To je namreč najučinkovitejši način, da svojim uporabnikom zagotovijo nemoteno uporabo storitev.

Poleg tega pa omrežje BellSouth za nadaljnje povečanje zanesljivosti vsebuje tudi t.i. obroče SONET (Synchronous Optical Network), ki zagotavljajo nemoteno delovanje s pomočjo redundance in rezervnih povezav v primeru izpada primarnega omrežja. Za redke primere, ko nevihta ali poplave poškodujejo kable, pa ima operater pripravljeno radijsko opremo, s pomočjo katere vzpostavi signal oz. omrežje povsod, kjer je to potrebno.

Zaposleni so v tem času prerazporejeni na področja, ki so bila prizadeta ali pa na to še čakajo. Tako so bili v lanskem letu tehniki prerazporejeni iz Louisiane v Alabamo in na Florido.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki