marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Korejski proizvajalec mobilnikov načrtuje prodajo tudi v Evropi


26.08.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Južnokorejski proizvajalec mobilnih aparatov, VK Corp zatrjuje, da so podpisali sporazum z globalnim distributerjem digitalnih mobilnih naprav Avenir Telecomom, za eksluzivno dobavo svojih cenovno ugodnih mobilnih naprav, kot je npr. VK530.

V pogodbi je zapisana dobava 700.000 naprav, v vrednosti 105 milijonov dolarjev, kar znaša 28 % dohodka v preteklem letu. Vendar ta pogodba zaenkrat predstavlja minimalno naročilo, tako, da naj bi korejska družba kasneje prejela še eno, večje naročilo svojih izdelkov.

Avenir Telecom je eno večjih družb v Franciji, ki so lansko leto zabeležili prodajo v znesku okoli 642 milijonov dolarjev, ostajajo pa aktivni v sedmih evropskih državah, kot je npr. Francija. Poleg tega se je družba, ki tudi kotira na francoski borzi pojavila tudi na romunskih in poljskih trgih, kjer so se preko raznoličnosti trga tudi finančno utrdili.

Z njihovim vstopom na francoski trg, si je družba VK Corp zagotovila dobro osnovo za uspešno širjenje v Evropi.

Kim Jeong-seok, direktor prodaje, ki je prispeval tudi k uspešnemu podpisu pogodbe, pravi: "VK530, ki ga bo naša družba dobavila po pogodbi, je model, ki ima dokazano uspešno prodajo. Je najbolj prodajan model v Angliji preko njihovega operaterja Vodafone, tako da pričakujemo veliko tudi od francoskih potrošnikov. VK700 in VK800 bosta vključno z VK530 zelo popularna na trgu, predvsem zaradi njunih kvalitet, funkcij in seveda cene napram ostalim mobilnikom."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki