marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Nokia Game letos v novi preobleki


27.08.2005
Objavil: Matjaž Kovač

Po enoletnem premoru popularna interaktivna igra dobiva novo ime - Nokia 20Lives. Kot obljubljajo pri Nokii, bo tekmovanje predstavljalo novo generacijo spletno-mobilnega igranja, s kombinacijami elementov iz iger, filma, mode in glasbe.

Igralci bodo imeli možnost obuti čevlje fikcijske osebe, ne samo enkrat ali dvakrat, temveč dvajsetkrat, kar tudi ime igre predstavlja – 20 življenj. Sodelujoči se bo poskušal navidezno čimbolj vživeti v posamičen lik.

"Večina nas je že kdaj sanjala biti nekdo drug. Ponuditi takšno doživetje je tudi namen letošnje igre. Nokia 20Lives je več kot igra – je priložnost povezovanja ljudi, priložnost živeti življenje drugega", pravi Heikki Tarvainen, iz marketinškega oddelka Nokie. "Izjemna uspešnost petkrat izvedene igre Nokia Game je pokazala pravo smer zabave, inspiracijo in izziv mobilnih uporabnikov. Verjamemo, da bo Nokia 20Lives ponudila osvežujoči pristop k našemu sloganu, connecting people", še dodaja.

20Lives bo popeljala igralca v življenje dvajsetih fikcijskih oseb, izbranih v naključnem vrstnem redu. Igralec bo videl svet z očmi te osebe, spoznal družino, prijatelje ter prevzel delo in odločitve namišljene osebe. Izbira poti življenja bo tista, ki bo igralce ločila med uspehom in neuspehom. Namišljene osebe bomo spoznali tekom igre, vsekakor pa bodo njihova življenja v danih trenutkih povezana.

Za sodelovanje v igri je potrebna internetna povezava v svet, e-poštni naslov ter mobilnik z možnostjo sprejema SMS sporočil. Med igro bodo uporabljene različne video in slikovne animacije na internetu, SMS sporočila, e-poštna sporočila in glasovna sporočila.

Igralci si lahko s sodelovanjem v igri priborijo mobilni telefon (model trenutno še ni znan), napovedujejo pa tudi nekatere druge nagrade, kot so polet s helikopterjem, vikend v toplicah ali potovanje na dirko Formule 1 v Monaco.

Nokia 20Lives se bo igrala v 21 državah širom Evrope, podprta bo v enajstih jezikih. Sodelujoče države še niso naštete, vendar glede na prejšnja leta Slovenija ne bi smela izostati. Registracija za igro, na strani www.nokia.com/20Lives, bo možna od 29. avgusta 2005 naprej. Sama igra se bo začela 19. septembra in bo trajala do 13. oktobra 2005.

O vsem dogajanju v zvezi z interaktivno multimedijsko igro boste sproti obveščeni z novicami na naši spletni strani, kot tudi na tabli.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki