marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Internetni iskalnik na mobilnikih Nokia


Nokia iskalnik

22.08.2005
Objavil: Andrej Bergant

Nokia je v teh dneh predstavila revolucionarni mobilni iskalnik, ki uporabnikom zagotavlja enostaven in hiter dostop do vodilnih iskalnikov neposredno iz mobilnika Nokia.

Z iskalno aplikacije se uporabnik telefona Nokia hitro poveže na katerokoli spletni stran ali lokalni spletni iskalnik kjerkoli in kadarkoli.

Med ponudniki storitev in vsebin, ki so iskalno aplikacijo že vgradili, so Eniro, Fonecta, Medio Systems, Yahoo!, Yell.com, ponudnik digitalnih kart AtlasCT in ponudnik digitalnih podatkov NAVTEQ.

Nova aplikacija, ki jo Nokia ponuja skupaj z vodilnimi svetovnimi iskalniki, bo uporabnikom omogočila enostavnejšo in hitrejšo uporabo ene najbolj popularnih spletnih aktivnosti kar na mobilnem telefonu, ki ga imajo vedno s seboj. Iskanje po svetovnem spletu tako dobiva nove razsežnosti, saj se seli izza pisalnih miz in računalnikov na mobilni telefon.

Aplikacijo so pilotsko testirali v Veliki Britaniji, na Finskem in Švedskem. Iskalna aplikacija bo na voljo v standardnih paketih telefonov Nokia 6680, Nokia 6681 in Nokia 6630. Uporabniki, ki že imajo te telefone, si lahko aplikacijo brezplačno naložijo prek spletne strani www.nokia.com/mobilesearch.

Z iskalnikom lahko uporabniki pametnih telefonov Nokia enostavno in hitro iščejo po svetovnem spletu, vključno z naslovi spletnih strani, slikami, novicami, vremenskimi informacijami, pa tudi mobilne vsebine, kot so melodije zvonjenja, igre in ozadja. Ko je zadetek najden, se lahko uporabnik takoj poveže z izbranim zadetkom.

Lokalni iskalniki omogočajo iskanje po lokalni ponudbi in storitvah – vse od restavracij do hotel in številk taksija. Zadetki lokalnih iskalnikov izpišejo kontaktne podatke ponudnika in samo s pritiskom na tipko lahko kličemo izpisano telefonsko številko ali shranimo podatke. Z uporabo naprednih digitalnih kart in podatkov se lahko rezultati izpišejo tudi na zemljevidu. Zemljevide je mogoče tudi shranjevati in jih kot večpredstavnostno sporočilo (MMS) posredovati prijateljem.

Med potovanjem aplikacija samodejno ponudi spremembo lokalnega iskalnika. Uporabnik lahko nastavitve spreminja tudi ročno in tako najde ter rezervira hotel v kraju, kamor šele potuje.

fotografije
Nokia iskalnik
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki