marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Internetni iskalnik na mobilnikih Nokia


Nokia iskalnik

22.08.2005
Objavil: Andrej Bergant

Nokia je v teh dneh predstavila revolucionarni mobilni iskalnik, ki uporabnikom zagotavlja enostaven in hiter dostop do vodilnih iskalnikov neposredno iz mobilnika Nokia.

Z iskalno aplikacije se uporabnik telefona Nokia hitro poveže na katerokoli spletni stran ali lokalni spletni iskalnik kjerkoli in kadarkoli.

Med ponudniki storitev in vsebin, ki so iskalno aplikacijo že vgradili, so Eniro, Fonecta, Medio Systems, Yahoo!, Yell.com, ponudnik digitalnih kart AtlasCT in ponudnik digitalnih podatkov NAVTEQ.

Nova aplikacija, ki jo Nokia ponuja skupaj z vodilnimi svetovnimi iskalniki, bo uporabnikom omogočila enostavnejšo in hitrejšo uporabo ene najbolj popularnih spletnih aktivnosti kar na mobilnem telefonu, ki ga imajo vedno s seboj. Iskanje po svetovnem spletu tako dobiva nove razsežnosti, saj se seli izza pisalnih miz in računalnikov na mobilni telefon.

Aplikacijo so pilotsko testirali v Veliki Britaniji, na Finskem in Švedskem. Iskalna aplikacija bo na voljo v standardnih paketih telefonov Nokia 6680, Nokia 6681 in Nokia 6630. Uporabniki, ki že imajo te telefone, si lahko aplikacijo brezplačno naložijo prek spletne strani www.nokia.com/mobilesearch.

Z iskalnikom lahko uporabniki pametnih telefonov Nokia enostavno in hitro iščejo po svetovnem spletu, vključno z naslovi spletnih strani, slikami, novicami, vremenskimi informacijami, pa tudi mobilne vsebine, kot so melodije zvonjenja, igre in ozadja. Ko je zadetek najden, se lahko uporabnik takoj poveže z izbranim zadetkom.

Lokalni iskalniki omogočajo iskanje po lokalni ponudbi in storitvah – vse od restavracij do hotel in številk taksija. Zadetki lokalnih iskalnikov izpišejo kontaktne podatke ponudnika in samo s pritiskom na tipko lahko kličemo izpisano telefonsko številko ali shranimo podatke. Z uporabo naprednih digitalnih kart in podatkov se lahko rezultati izpišejo tudi na zemljevidu. Zemljevide je mogoče tudi shranjevati in jih kot večpredstavnostno sporočilo (MMS) posredovati prijateljem.

Med potovanjem aplikacija samodejno ponudi spremembo lokalnega iskalnika. Uporabnik lahko nastavitve spreminja tudi ročno in tako najde ter rezervira hotel v kraju, kamor šele potuje.

fotografije
Nokia iskalnik
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki