marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Reciklirali preko 10 miljonov mobilnih telefonov


07.02.2005
Objavil: Dare Gliha

Ameriško podjetje ReCellular je izjavilo, da so v času svojega obstoja podjetja zbrali že preko 10 milijonov mobilnikov. To mejo je dosegel mobilnik Motorola StarTac 6500, ki so ga zbrali preko podjetja Verizon Wireless HopeLine.

Poleg tega so povedali še, da so s svojim dobrodelnim programom od leta 1999 dobrodelnim organizacijam darovali že preko 15 milijonov ameriških dolarjev. "Pri ReCellularu smo ponosni na prispevek tako dobrodelnim organizacijam kot tudi skrbi za okolje," je dejal Chuck Newman, predsednik podjetja ReCellular. "Z leti smo pridobili vodilni položaj v državi, to pa nam bo v prihodnosti omogočilo reciklirati še večje število mobilnih telefonov," je še dejal.

Z začetki v letu 1999 je sedaj projekt Donate a phone (doniraj telefon) globalno podjetje. Recellular tako zbira telefone na preko 40.000 lokacijah čez vso Severno Ameriko ter Kanado, predvsem preko njihovih partnerjev, kot so Motorola, Verizon Wireless, Sprint, T-mobile, Best Buy, The Rechargeable Battery Recycling Corporation, Bell Mobility ter še mnogo drugih.

Verizon Wireless je pričel s programom HopeLine Recycling v letu 2001, telefoni, zbrani preko tega programa, pa znašajo kar 15 odstotkov vseh telefonov, zbranih pri podjetju ReCellular. S preprodajo tako zbranih telefonov pomagajo žrtvam domačega nasilja ter neprofitnim odvetniškim organizacijam po vsej državi, saj jim omogočijo nujno orodje za komuniciranje, prav tako pa jim omogočajo tudi denarno pomoč.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki