marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

članki

Srčni spodbujevalni, ki pošilja MMS sporočila


09.02.2005
Objavil: Dare Gliha

Biotronik, podjetje, ki se ukvarja z izdelavo medicinske opreme, je najavilo nov implatant Stratos LV-T - srčni spodbujevalnik, ki ima vgrajen GSM-modul. Novi spodbujevalnik je bil 10. januarja 2005 v Amsterdamu prvič implantiran v 42-letnega človeka, ki je imel dalj časa probleme s srcem.

Stratos LV-T nato samodejno preko SMS-sporočil pošilja vitalne podatke o delovanju srca. "Kombinacija CRT-funkcij z novo tehnologijo Home Monitoring je prava revolucija pri zdravljenju srčnih težav," je dejal dr. de Cock po izvedeni operaciji. "Implatanti, kot je Stratos LV-T, nam omogočajo hitro posredovanje glede na stanje pacienta. Zadnje raziskave so pokazale, da konstantno spremljanje stanja srca pri pacientih zmanjša tako hospitalizacijo kot tudi smrtnost."

Biotronikova pogruntavščina vgradnje prenosa podatkov v že razširjen srčni spodbujevalnik Stratos razširja zmožnosti raznovrstnih terapij. "Home monitoring povečuje upe vsem bolnim pacientom, prav tako pa je pomemben faktor pri samem zdravljenju, saj v končni fazi tudi zmanjšuje stroške samega zdravljenja. Zato sebe vidimo kot začetnike te napredne tehnologije," je povedal dr. Werner Braun, predstavnik podjetja Biotronik.

Preko Biotronikovega sistema Home Monitoring in spodbujevalnika Stratos LV-T se posredujejo pomembni podatki o stanju srca, pacientovi aktivnosti, prav tako pa parametri, ki omogočajo hitrejšo detekcijo srčne aritmije. Za širšo uporabo bo novi spodbujevalnik na voljo predvidoma v prvi četrtini letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki