marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Zagon 3G omrežja in predstavitev Nokie 6650


29.09.2002
Objavil: Thomas Bergant

Udeležili smo se dogodka, ki sta ga skupaj organizirala največji proizvajalec mobilnih telefonov Nokia in največji finski operater mobilne telefonije Sonera.

Glavni dogodek se je odvijal v muzeju moderne umetnosti Kiasma v samem centru Helsinkov. Tja so povabili okoli 200 novinarjev iz celega sveta. Dopoldan so nas najprej peljali v predstavitveni center "Generation Nokia", kjer smo si najprej ogledali kratek uvodni film s splošno predstavitvijo Finske in razvoj podjetja Nokia skozi čas, nato pa smo si lahko ogledali ter preskusili vse trenutne Nokiine modele, vključno z Nokio 3650, 7210 in 6610, ki bodo prav kmalu na prodajnih policah trgovin. Poleg tega so nam pokazali tudi nekaj demonstracij različnih storitev (lokacijske storitve, MMS storitve, servisiranje mobilnikov preko omrežja, J2ME,...).

Popoldan pa smo se odpravili v Helsinški muzej moderne umetnosti Kiasma, kjer je bila ob štirinajsti uri tiskovna konferenca. Glavna cilja predstavitve sta bila predstavitev novega Nokiinega modela 6650 in zagon Sonerinega UMTS omrežja in storitev.

Govorniki so bili trije. Na sliki iz desne proti levi: Dr. J. T. Bergqvist, izvršni podpredsednik in glavni direktor IP Mobility Networks, Nokia Networks, g. Harri Koponen, predsednik Sonera Corporation in g. Anssi Vanjoki, podpredsednik Nokia Mobile Phones

Največ govora je bilo seveda o predstavitvi novega Nokiinega modela 6650, ki bo deloval tako v 2G (GSM 900/1800 MHz) kot tudi v 3G (UMTS, WCDMA) omrežjih. Tak telefon je bistvenega pomena za razvoj UMTS omrežij, saj brez njega ne moremo testirati 3G omrežja in storitev. Seveda pa je izgradnja in razvoj 3G omrežji predvsem odvisna tudi od drugih proizvajalcev mobilnih terminalov. Prav gotovo bomo lahko kmalu videli še kakšen telefon, ki bo deloval v omrežjih tretje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki