marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Microsoftova NT konferenca 2005 odprla vrata


16.05.2005
Objavil: Dare Gliha

Danes se je v Portorožu pričela Microsoftova NT konferenca 2005. Rekordno število udeležencev dopolnjuje širok obseg vsebin za tehnične in poslovne uporabnike, ki se bodo lahko seznanili z novostmi in priložnostmi, ki jih odpirajo Microsoftove tehnologije.

V Portorožu se je pričela Microsoftova NT konferenca 2005, največji slovenski dogodek s področja informacijskih tehnologij. Microsoftova NT konferenca 2005 je z več kot 2.100 prijavljenimi udeleženci iz več kot 600 podjetij ponovno dosegla rekordno število udeležencev, kar dokazuje naraščajoče zanimanje za Microsoftove tehnologije. Microsoft bo na letošnjem dogodku skupaj s partnerji predstavil številne nove tehnologije in vsebine, ki so namenjene tako računalniškim strokovnjakom kot tudi poslovnim uporabnikom.

"Na Microsoftovi NT konferenci svojim partnerjem in strankam predstavljamo novosti in nove načinu uporabe naših tehnologij," je povedal Jaka Stele. "Prihajamo v obdobje, kjer bodo tehnologije postajale čedalje bolj zmogljive in pri Microsoftu želimo prikazati, kje se odpirajo nove priložnosti in kako je mogoče tehnologije uporabiti za ustvarjanje novih poslovnih priložnosti."

Microsoft je na uvodni slovesnosti gostil Igorja Bavčarja, predsednika uprave Istrabenza, in Mića Mrkaića, vodilnega slovenskega ekonomista. Slavnostna govornika sta predstavila svoje videnje vloge tehnologij in znanja v podjetjih in gospodarstvu. Igor Bavčar je predstavil uspeh skupine Istrabenz, ki je svojo informacijsko podporo preoblikovala v zunanjega ponudnika storitev in sedaj predstavlja uspešen del poslovanja celotne skupine. Mićo Mrkaić pa je v svojem nagovoru izpostavil pomembnost vlaganja v nove tehnologije in znanje za gospodarsko rast in uspešnost držav v sodobnem svetu.

Letos je Microsoft k organizaciji pritegnil številna podjetja, med katerimi je tudi HP, ki letos igra izredno pomembno vlogo kot partner konference in je z Microsoftom tesno sodeloval pri vsebinskih in organizacijskih vidikih. HP bo na NT konferenci predstavljal tako novosti s področja strojne opreme kot tudi svoje storitve in rešitve za poslovna okolja. »HP in Microsoft strateško sodelujeta na globalnem nivoju in znanje in izkušnje z globalne ravni prenašata v lokalno okolje,« je povedal Robert Trnovec, direktor slovenskega HP-ja. "Vo obeh podjetjih smo usmerjeni k razvoju novih in inovativnih tehnologij, ki imajo velik vpliv na poslovanje in vsakdanje življenje."

Mobitel sodeluje kot partner mobilnih rešitev na Microsoftovi NT konferenci. Na Mobitelovem razstavnem prostoru se bodo udeleženci konference seznanjali z mobilnimi telekomunikacijami tretje generacije Mobitel UMTS, storitvijo NeoWlan, večpredstavnim portalom Planet ter novo storitvijo Integral, ki omogoča stalno povezanost z e-poštnim strežnikom ter enostavno delo z elektronsko pošto in koledarjem na mobilni napravi.

Kot glavna sponzorja letos na NT konferenci sodelujeta podjetji SRC.SI in NIL. NIL je vzpostavil celotno brezžično infrastrukturo na konferenci in tudi skrbi za njeno varnost, sodelovali pa bodo tudi z več predavanji na temo varnosti v brezžičnih omrežjih. SRC.SI bo h konferenci prispeval z večjim številom poglobljenih tehnoloških predavanj in posredovanjem svojih izkušenj pri zahtevnih projektih.

Med osrednjimi tehnološkimi novostmi, ki bodo predstavljene na letošnji NT konferenci, bosta najnovejši podatkovni strežnik Microsoft SQL Server 2005 in razvojno orodje Microsoft Visual Studio 2005. Predstavitev Microsoftovih tehnoloških novosti zaokroža več kot 200 kakovostnih predavanj, delavnic, laboratorijskih vaj in srečanj, ki jih bodo vodili domači ter tuji strokovnjaki in izbrani predavatelji. Ti bodo razkrili svoje poglede na različne tehnologije in trende razvoja v prihodnosti ter sodobno IT, od arhitekture informacijskih sistemov in upravljanja s podatki do varnosti, mobilnih tehnologij ter elektronskega poslovanja.

Posebno pozornost je Microsoft, poleg tehničnih vsebin, namenil tudi poslovnim uporabnikom in predstavnikom javne uprave. Tako bodo lahko predstavniki podjetij pridobili informacije o ocenjevanju upravičenosti naložb v tehnologijo, uporabi metodologije Six Sigma ter optimizaciji delovanja informacijskih tehnologij v poslovnem okolju. Microsoft se s to serijo predavanj odziva na potrebe podjetij, ki se želijo seznaniti z najnovejšimi svetovnimi trendi povezovanja poslovanja in tehnologije za povečanje uspešnosti podjetja.

Microsoftova NT konferenca 2005 je ob strokovnem tudi letos velik družabni dogodek. Udeležencem je namreč vsak dan po koncu konferenčnega dogajanja na voljo pester zabavni program, za dobro počutje le-teh pa bo poskrbela vodena jutranja telovadba. Družabne dogodke bo oplemenitil že sedmi dobrodelni tek, ki odraža širšo socialno vlogo konference, njegov izkupiček pa bo Microsoft namenil različnim mladinskim centrom po vsej Sloveniji. S tem bo pripomogel k zmanjševanju digitalnega razkoraka, saj mladinski centri ponujajo izobraževanja in šolanja posameznikom, ki nimajo dostopa do sodobnih tehnologij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki