marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

slikaRast prodaje slikovnih senzorjev za mobilni trg
12.10.2020

Čeprav zaradi še vedno trajajoče korona krize skorajda celoten trg beleži padce prodaje, pa je trg slikovnih senzorjev vseeno v vzponu. V prvem polletju 2020 je tako zabeležena kar 15 odstotna rast glede na enako obdobje lani, skupen prihodek v tem času pa znaša 6,3 milijarde dolarja.

članki

Četrta generacija mobilnih omrežij


Eden prvih prototipv 4G mobilnikov.

27.06.2008
Objavil: Igor Prešeren

Naslednja generacija mobilnih omrežij, naslednik sedanje 3G, ki se imenuje Long Term Evolution (LTE), naj bi po pričakovanjih do leta 2013 po vsem svetu pridobila kar 32 milijonov uporabnikov.

Raziskava, ki so jo opravili pri ABI napoveduje, da bodo te napovedi upravičene, saj bodo največji svetovni operaterji kot sta China Mobile in Vodafone, proces pospeševali s svojo zavezanostjo novim tehnologijam.

LTE je četrta generacija povezovalnega standarda, ki ga podpirajo med drugimi tudi Nokia in Sony-Ericsson in je tekmec WiMaxa za naslednji standard, ki ga bodo prevzeli mobilni operaterji.

Kitajska pomoč

Največji doprinos k tej veliki številki bodo verjetno prinesle razvijajoče se države, kot je Kitajska, kjer je postavljanje 3G omrežij v precejšnjem zaostanku. Cena postavljanja takšnih omrežij, kakor tudi pridobivanje potrebnih licenc je precej drag posel, zato je verjetno, da bodo zaradi tega tamkajšnji operaterji raje prešli kar na 4G omrežja.

LTA bo verjetno dobil v bližnji prihodnosti precej več podpore, saj sta dva največja japonska mobilna operaterja napovedala pristop k podpisu sporazuma. LTA ponuja hitrosti prenosa precej preko 100 Mbps, kar bi omogočilo brezžičnim omrežjem tekmovanje z linijami fiksnega Interneta.

fotografije
Eden prvih prototipv 4G mobilnikov.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki