marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

3 MP senzor z stabilizatorjem slike


28.06.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Družba OmniVision je predkratkim prestavila nov senzor pod imenom OV3640 z integriranimi tremi milijoni točk v četrt inčnem formatu.

Senzor vsebuje visoko zmogljiv, dvolinijski mobilni procesorski vmesnik (MIPI), ki omogoča hitre prenose velike količine podatkov. Novi senzor pa omogoča tudi napredno procesiranje slike in z vgrajenim JPEG kompresiranjem omogoča obstoječim procesorjem (brez MIPI vmesnika) podporo pri nadgradnjah kamer na 3 MP pri 15 sličicah na sekundo in polni ločljivosti.

Senzor pa ima vgrajen tudi stabilizator slike, ki je po funkcionalnosti precej podoben tistim v klasičnih digitalnih fotoaparatih.

"Vedno smo imeli obvezo, da uporabnikom omogočimo napredne funkcije, ki naredijo fotoaparat bolj prijazen uporabniku, se ponaša z dobrimi zmogljivostmi in s kvaliteto slik, ki so podobnem digitalnim fotoaparatom," je povedal James He, eden izmed vodilnih mož pri družbi OmniVision. "Z integriranjem naprednih funkcij v senzor, vključno z visoko hitrostnim vmesnikom, senzor omogoča proizvajalcem mobilnikov zelo zanimive rešitve za naslednje generacije pri oblikovanju tankih mobilnikov."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki