marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Vodafone testiral 3G na 900 MHz GSM omrežju


06.01.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Vodafone Portugal je poročal, da so opravili prvi 3G govorni, video in podatkovni klic v 900 MHz omrežju na Portugalskem. To je ena prvih demonstracij na svetu, ki je bila opravljena v resničnem delovnem okolju.

Poizkus, odobren s strani portugalskega regulatorja Anacoma, je bil opravljen v mestni občini Penamacor. Vodafone uporablja Nortel Network omrežno opremo, Qualcommove mobilne naprave in podatkovne kartice znamke Option za podporo preizkusu.

UMTS 900 je pripravljen na to, da igra pomembno vlogo v mobilnih komunikacijah. Sedanji preizkus in tehnična veljavnost UMTS 900 sta pomembni stopnji pri določanju potenciala za implementacijo te tehnologije.

Vodafone Portugal verjame, da bo sistem UMTS 900 prinesel pomembne koristi strankam, saj omogoča zelo hitro rast mobilnih telekomunikacij na primestna in ruralna področja, kakor tudi izboljšuje pokritost in kvaliteto komunikacij uporabnikom znotraj stavb.

Vodafone Portugal namerava začeti uporabo UMTS 900 pri širitvi sovjih UMTS/3G storitev, kakor hitro bo to mogoče s strani tehničnih in regulativnih pojmov. Vodafone Portugal je vedno bil med naprednejšimi pri novih tehnologijah in razvoju mobilnih komunikacijskih storitev v Portugalski in so pionirji razvoja 2.5G (GPRS) in 3.5G (HSDPA) omrežij na trgu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki