marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Deseta Microsoftova NT konferenca ponovno podira rekorde


25.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Na deseto Microsoftovo NT konferen-co, ki se bo med 16. in 19. majem odvijala v Portorožu, se je prijavilo že več kot 1.800 udeležencev, s čimer je dogodek že presegel lansko število vnaprejšnjih prijav.

Deseta NT konferenca udeležencem nudi odlično priložnost, da se bolje seznanijo s številnimi novostmi s področja tehnologije in poslovanja. Poleg strokovnih predavanj bodo udeležencem na voljo zanimive in zabavne obkonferenčne dejavnosti, tudi letos pa bo organiziran dobrodelni pohod. Do 20. aprila se je na Microsoftovo NT konferenco 2005 prijavilo več kot 1.800 udeležencev, s čimer je letošnji dogodek že presegel lansko konferenco, Microsoft pa pričakuje, da bo letošnje končno število udeležencev spet preseglo 2.000. Zaradi velikega povpraševanja bo Microsoft v kratkem zaključil s postopkom sprejemanja prijav. Veliko zanimanje potrjuje, da Microsoftova NT konferenca slovenski strokovni javnosti ponuja informacije, ki jih potrebujejo pri svojem vsakodnevnem delu in poslovanju. Z več kot 2.000 udeleženci se konferenca uvršča med največje slovenske dogodke s področja informacijskih tehnologij in sodi med najuspešnejše dogodke v tem delu Evrope. V ospredju letošnje NT konference bodo nekateri najnovejši izdelki, kot so podatkovni strežnik Microsoft SQL Server 2005, razvojno okolje Microsoft Visual Studio 2005 ter poslovna rešitev Microsoft Navision 4.0. Microsoft bo tehnični javnosti predstavil predvsem koristi integracije razvojnih okolij in podatkov, kar omogoča razvoj naprednih rešitev in spletnih storitev. Poslovni uporabniki bodo lahko na predavanjih o Microsoft Navision 4.0 spoznali, kako lahko tehnologijo uporabijo za uspešnejše poslovanje. Udeležencem bo na voljo več kot 200 predavanj in vodenih delavnic, ki jih bodo vodili domači in tuji strokovnjaki ter izbrani predavatelji. Tudi letos bo na NT konferenci sodelovalo več tujih strokovnjakov, ki bodo ponudili svoje poglede na različne tehnologije in trende razvoja v prihodnosti. Predavanja bodo pokrivala različna področja, ki segajo od arhitekture informacijskih sistemov in upravljanja s podatki do varnosti, mobilnih tehnologij in elektronskega poslovanja. Popoln seznam predavanj je na domači strani NT konference 2005 na naslovu www.ntk2005.microsoft.si. Posebno pozornost je Microsoft, poleg tehničnih vsebin, namenil tudi poslovnim uporabnikom in predstavnikom javne uprave. Tako bodo lahko predstavniki podjetij pridobili informacije o ocenjevanju upravičenosti naložb v tehnologijo, uporabi metodologije Six Sigma ter optimizaciji delovanja informacijskih tehnologij v poslovnem okolju. Microsoft se s to serijo predavanj odziva na potrebe podjetij, ki se želijo seznaniti z najnovejšimi svetovnimi trendi povezovanja poslovanja in tehnologije za povečanje uspešnosti podjetja. Kot vedno bodo NT konferenco spremljale tudi številne obkonferenčne dejavnosti, ki vključujejo večerne zabave in družabna srečanja. Tradicionalen je tudi dobrodelni pohod, kjer bodo lahko udeleženci tudi letos pomagali izbrani dobrodelni ustanovi. Letošnja novost med obkonferenčnimi dejavnostmi je jutranja telovadba, ki bo udeležencem omogočila, da se še pred začetkom predavanj sprostijo s fizično dejavnostjo.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki