marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Sony Ericsson - poslovni rezultati v prvem trimesečju 2005


20.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Podjetji Sony in Ericsson sta danes objavili finančne rezultate za njuno skupno podjetje Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) za prvo trimesečje 2005 z zaključkom 31.03.2005.

Iz podatkov je razvidno, da je Sony Ericsson v prvem četrtletju dobavil 9.4 milijonov mobilnih telefonskih aparatov, kar pomeni 7% rast glede na enako obdobje lani. Prodaja je v prvem četrtletju dosegla 1.289 milijonov EUR, kar pomeni 4% padec v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu. Poslovni izid pred obdavčitvijo je znašal 70 milijon EUR, kar predstavlja 27 milijonov EUR nižji rezultat v primerjavi z enakim lanskim obdobjem. Čisti poslovni izid pa z 32 milijoni EUR predstavlja 50 milijonov EUR nižji rezultat glede na enako lansko obdobje.

V skladu s pričakovanji je bila rast v četrtletju zmerna. Na tržišču se je tokrat odražal tudi običajen sezonski vpliv. Tržišče zahodne Evrope je rahlo upadlo, na finančni rezultat pa je vplival tudi povečanje prodaje mobilnih telefonov v predplačniškem sistemu, hkrati pa je splošno kopičenje zalog v prodajnih kanalih v četrtem trimesečju in prenos v prvo trimesečje pomenilo bolj konkurenčno okolje na trgu kot pred letom.

Sony Ericssonovo znižanje povprečne prodajne cene je delno posledica že omenjenih splošnih tržnih pogojev, delno pa tudi zrelosti cele linije izdelkov, saj je bilo v četrtem trimesečju na novo predstavljenih manj izdelkov. Podjetje je nadaljevalo z investicijami v svoj portfelj izdelkov in razvoj blagovne znamke, pri čemer je obdržalo kosmate marže na enakem nivoju.

“Vznemirljivi in inovativni izdelki, ki smo jih predstavili v prvem trimesečju, so bili dobro sprejeti in nam zagotavljajo močan portfelj za celo leto«, pravi Miles Flint, predsednik podjetja Sony Ericsson. “Verjamemo, da je na tržišču prisoten dober potencial rasti, tako pri novih naročnikih kot tudi pri tistih uporabnikih, ki nadgrajujejo svoje mobilne telefone. Povečane investicije, ki so v teku, bodo pomagale graditi našo blagovno znamko in dvigniti moč našega portfelja izdelkov, zato bomo lahko še vedno našim uporabnikom predstavljali nove vznemirljive izdelke.”

V prvem trimesečju je Sony Ericsson najavil veliko novih izdelkov, med drugim dva nova 3G UMTS telefona, Sony Ericssonov prvi telefon z vgrajeno kamero s kar 2 milijonoma slikovnih pik in samodejnim nastavljanjem ostrine, novi glasbeni telefon z blagovno znamko Walkman®, ter še nekaj drugih telefonov in dodatne opreme, ki bo na razpolago tekom drugega in tretjega trimesečja. Sony Ericsson je začel v Evropi prodajati modela T290 in K300. Podjetje Sony Ericsson je v tem obdobju prav tako vstopilo v pomembno globalno športno sponzorstvo z organizacijo Women’s Tennis Association Tour, ki se sedaj imenuje Sony Ericsson WTA Tour.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki