marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Motorola in Nokia vedno boljša na trgu mobilnikov z vgrajeno kamero


16.04.2005
Objavil: Dare Gliha

V najnovejšem poročilu podjetja Strategy Analytics je zapisano, da je bilo v letu 2004 prodanih 257 milijonov mobilnikov z vgrajeno kamero, kar znaša okoli 38 odstotkov od vseh prodanih mobilnikov.

Leta 2003 je ta delež znašal le 16 odstotkov ali če to spremenimo v številko 84 milijonov mobilnikov.

Mobilni telefoni z vgrajeno kamero se trenutno prodajajo štirikrat bolj, kot digitalni fotoaparati. Če pogledamo prodajo po proizvajalcih, so si vodilni delež razdelili takole:
- 18 % Nokia,
- 17 % Motorola,
- 13 % Samsung,
- ostali.

Straokovnjaki trdijo, da bo ločljivost ter s tem število pikslov še naprej glavno merilo med konkurenti, prav tako pa bi že v tem letu znali preseči ločljivosti pravih digitalnih fotoaparatov. Do leta 2007 bodo razširitvene kartice del standardne opreme mobilnikov, druge storitve in fukncionalnosti, med katere štejemo WLAN, USB, IR, bluetooth ter podobne pa bodo še vedno vgrajene glede na zahteve ter tržišče.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki