marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Jaguar zaplul v mobilne vode


25.03.2005
Objavil: Dare Gliha

Motorola ter Jaguar sta najavila skupni produkt pod jaguarjevo blagovno znamko,
to je Jaguar Bluetooth System, nova brezžična rešitev za komunikacijo v vozilu z uporabo bluetooth tehnologije, na voljo pa bo v vseh jaguarjevih vozilih letnika 2005.

Ko jaguarjev lastnik opravi parjenje svojega telefona z novo avtoinštalacijo, lahko prične s pogovori znotraj vozila, brez namestitve telefona na stojalo, kar vozniku omogoča, da telefon vedno nosi v žepu ali torbi. Sistem je za Jaguar izdelala Motorola, naroči pa se lahko v tovarni sami ali pa na pooblaščenem servisu. Sama
inštalacija omogoča vsem združljivim telefonom sinhronizacijo imenika, podatke pa lahko voznik nato pregleduje kar na sami inštalaciji. Še večjo mobilnost pa omogoča vgrajena prepoznava govora, ki omogoča klicanje kontaktov ali prevzem ter končanje klica.

Prav tako se pri dohodnem klicu na zaslonu inštalacije prikaže številka ali ime klicočega, samodejno pa se ob tem še izklopi glasnost avtoradia. Zvok med klicem se predvaja kar preko že vgrajenih zvočnikov, za boljši zvok pa skrbijo motoroline tehnologije za izboljšavo zvoka ter zmanjševanje šuma.

Sama cena kompleta trenutno ni znana, zagotovo pa ne bo nizka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki