marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

članki

CeBIT 2005: Potovanje do Hannovra


Ekipa (nepopolna) v polnem štartu na poti

08.03.2005
Objavil: Dare Gliha

Na dan žena se je ekipa portala Mobile v zgodnjih jutranjih urah (beri ob petih zjutraj) iz Ljubljane odpravila proti največjemu sejmu mobilne telefonije v Evropi, CeBIT-u, ki je v Hanovru. Tako boste v prvih dneh sejma obveščeni tako o tehničnih novostih kot o splošnem dogajanju na letošnjem dogodku.

Že dan pred odhodom smo imeli pestro, saj so nam tik pred zdajci odpovedali že od začetka januarja obljubljeno vozilo (mazdo MPV), tako da smo bili prisilijeno poiskati drugo vozilo. Podjetje Kompas RAC nam je priskočilo na pomoč in nam pripravilo kombinirano vozilo Citroen Jumper (minibus), s katerim smo se nato udobno popeljali do približno 1100 km oddaljene destinacije (v kombiju se nas je peljalo pet ljudi, prostora pe je za osem ljudi).

Slovensko mejo smo prečkali na mejnem prehodu Karavanke, se popeljali pod tunelom ter pot nadaljevali po Avstriji. Sprva je že kazalo na lepo vreme, nato pa šok. Pričelo je snežiti, kaj snežiti, doživeli smo pravi snežni metež. Cesta je hitro postajala bela, sneg se je čedalje bolj oprijemal cestišča, zato smo vožnjo skrajno previdno ter predvsem počasi nadaljevali. Pohvale gredo seveda našemu "vozniku" Thomasu.

Tako smo izgubili kar nekaj časa, saj sneg ni in ni prenehal padati. Po polžje smo se po cesti "premikali" nekje do nemške meje, ki smo jo kar prevozili. V nadaljevanju poti po Nemčiji se je sneženje prevesilo v deževanje, deloma je padal tudi ledeni dež. Pot je v nadaljevanju potekala hitro ter tekoče, saj po večini nemških avtocest nimajo omejitve hitrosti. Se je pa veselje končalo kakih 230 km od Hanovra ter okoli 3 km od bencinske črpalke, ko je naš šofer preverjal količino rezerve v rezervoarju in žalostno ugotovil, da več kot 40 km z njo ne gre prevoziti. Seveda je nato moral kar sam odpeketati do prve bencinske postaje, ki je bila k sreči oddaljena le okoli 3 km. Je pa bilo smešno, kako je peš prisopihal nazaj z 10-litrsko kantico. Ker je bil Thomasu prevroče, je kombi natankal Matjaž.

Seveda se je prihod do apartmajev ter s tem do Hanovra zavlekla do nekje osme ure zvečer, ko smo se vendarle namestili v zelo udobnem zasebnem apartmaju. Tako smo poleg vsak svoje postelje dobili še TV, savno, jacuzzi, solarij, pikado, namizni nogomet ter klubsko sobo. Ker pa je bilo potrebno naslednji dan vstati zgodaj, nas je k spancu povedla misel, da nas že zjutraj čakajo tiskovne konference, s katerih vam bomo v prihodnjih dneh poročali o mobilnih novostih, ki bodo letos predstavljene na CeBITu.

Naj zaključim še z mislijo Thomasa, ki je dejal, da nas na tej poti do sedaj ni presenetila edinole toča.

fotografije
Ekipa (nepopolna) v polnem štartu na poti Vreme na poti nam ni bilo naklonjeno Del apartmaja Jacuzzi in savna ... :)
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki