marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

25. NT konferenca o okrevanju in življenju v novi resničnosti


28.09.2021
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu danes poteka osrednji dan NT konference, največje slovenske poslovno-tehnološke konference. Na dogodku, ki se po lanskoletni spletni izvedbi ponovno odvija v živo, bodo predstavljeni najnovejši tehnološki trendi, platforme in rešitve, uveljavljeni strokovnjaki pa bodo ponudili tudi širši pogled na tehnologijo in njeno vlogo v poslovnem svetu, javnem sektorju in celotni družbi.

Hkrati bodo podjetja in organizacije iz javnega sektorja prikazale, kako so zahtevne čase izkoristile za celovito digitalno preobrazbo ter se z novimi znanji in veščinami ter preoblikovanjem organizacijske kulture pripravile na okrevanje in rast v novi resničnosti. 25. NT konference se udeležuje približno 1300 udeležencev, s čimer gre za prvi večji dogodek v Sloveniji v letošnjem letu, ki bo na enem mestu povezal slovensko poslovno in tehnološko skupnost.

Okrevanje z digitalnimi tehnologijami kot novim motorjem rasti

"Vstopamo v leta, ko bomo na novo premislili poslovanje, pot pa bo vodila digitalna preobrazba. 65 odstotkov svetovnega bruto domačega proizvoda bo konec naslednjega leta digitaliziranega," je povedala Anke den Ouden, generalna direktorica za regijo CEE Multi-Country pri Microsoftu. "Pri Microsoftu verjamemo, da bo tehnologija imela ključno vlogo pri odzivanju na izzive, ki so jih prinesle nove razmere. Spodbudno je, da se ta pogled odraža tudi v pristopu Evropske unije do okrevanja. Slovenija ima priložnost, da vodi spremembe, zažene svoje okrevanje in uporabi digitalizacijo kot nov trajnosten motor rasti. Evropa in Slovenija bosta zato mnogo bolj zeleni, bolj odporni in mnogo bolj digitalni."

Udeleženci iz poslovne, tehnološke in akademske skupnosti so v okviru današnjega Poslovnega dne NT konference razpravljali o aktualnih temah, kot so digitalizacija in okrevanje gospodarstva, vpliv tehnologije na posameznike in družbo, prihodnost voditeljstva ter razvoj novih veščin za uspešno prilagajanje spremembam, ki jih prinaša hiter tehnološki razvoj.

Nov svet dela zahteva opolnomočenje vodij in vseh zaposlenih

"Tokratna NT konferenca prihaja v trenutku, ki je kot naročen za razmisleke, kakšna bo nova resničnost, nova normala – da pogledamo prek odzivanja na vsakodnevne izzive, ki jih v teh časih zagotovo ni manjkalo, in se posvetimo tudi bolj dolgoročnemu pogledu," je poudarila Barbara Domicelj, direktorica Microsofta Slovenija, v uvodnem nagovoru v sklopu, ki je posvečen vodenju v novi resničnosti. "Na področju dela smo tako že vstopili v obdobje, ko vse več podjetij na podlagi izkušenj v zadnjih 18 mesecih na novo postavlja svojo kulturo, vrednote in politike, ki odražajo trajen prehod na model hibridnega dela. Spoznavamo, da pri hibridnem delu ni enega recepta, ki bi bil primeren za vse zaposlene. Organizacije, ki bodo upoštevale te razlike, bodo uspešnejše ne le pri iskanju in ohranjanju talentov, temveč bodo tudi odkrile, da lahko podpora tovrstni avtonomiji vsem zaposlenim pomaga do boljše delovne storilnosti."

Microsoftova raziskava, ki je zajela 31.000 delavcev po svetu, je namreč pokazala, da kar 41 odstotkov zaposlenih razmišlja, da bi v enem letu zapustili svojega trenutnega delodajalca, saj so nekateri v zahtevnih razmerah prevrednotili življenjske prioritete, drugi si želijo najti nekaj novega tudi zaradi nezadovoljstva s podporo, ki jo jim je nudil delodajalec. Zaradi tega je treba v vseh organizacijah opolnomočiti vodje, da bodo lahko učinkovito upravljali prehod v hibridno delo, zaposlenim pa zagotoviti nova orodja in vire, vključno z novimi kulturnimi normami, ki bodo preprečevala digitalno preobremenjenost.

"Ljudi moramo povezati kjerkoli, kadarkoli, na vseh napravah – sinhrono, asinhrono, v živo in na daljavo. To bo v mnogih organizacijah zahtevalo temeljite spremembe, nov operativni model, ki bo od vseh poslovnih funkcij – od kadrovske službe in IT-ja do prodaje in marketinga – terjal nov premislek, kako se odzivati na nove potrebe strank in zaposlenih," je zaključila Domiceljeva.

Trije konferenčni dnevi z več kot 100 predavanji

Hkrati bodo v tehnološkem sklopu potekali panel o informacijski varnosti in različna tehnološka predavanja priznanih strokovnjakov o temah, kot so Windows 365, omrežja 5G in konkurenčnost, platforma Power, sodobna zaščita podatkov in pristop Zero Trust v praksi. Na konferenci, ki se bo zaključila v sredo in bo v treh dneh ponudila več kot 100 predavanj, se bodo tehnološki strokovnjaki lahko seznanili z novostmi s področij strežnikov in infrastrukture, informacijske varnosti, razvoja naprednih informacijskih tehnologij, podatkovnih zbirk in poslovne analitike, tehnologij v oblaku ter najnovejših Microsoftovih izdelkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki