marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

slikaSamsung zapira trgovino z aplikacijami Tizen
14.01.2022

Od letošnjega leta Samsungova trgovina z aplikacijami Tizen ni več dostopna novim in obstoječim uporabnikom. Lani junija je podjetje zaprlo registracije in omogočilo, da je bila trgovina na voljo le še obstoječim uporabnikom, tudi ti pa so lahko prenesli zgolj že predhodno nameščene aplikacije.

članki

25. NT konferenca o okrevanju in življenju v novi resničnosti


28.09.2021
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu danes poteka osrednji dan NT konference, največje slovenske poslovno-tehnološke konference. Na dogodku, ki se po lanskoletni spletni izvedbi ponovno odvija v živo, bodo predstavljeni najnovejši tehnološki trendi, platforme in rešitve, uveljavljeni strokovnjaki pa bodo ponudili tudi širši pogled na tehnologijo in njeno vlogo v poslovnem svetu, javnem sektorju in celotni družbi.

Hkrati bodo podjetja in organizacije iz javnega sektorja prikazale, kako so zahtevne čase izkoristile za celovito digitalno preobrazbo ter se z novimi znanji in veščinami ter preoblikovanjem organizacijske kulture pripravile na okrevanje in rast v novi resničnosti. 25. NT konference se udeležuje približno 1300 udeležencev, s čimer gre za prvi večji dogodek v Sloveniji v letošnjem letu, ki bo na enem mestu povezal slovensko poslovno in tehnološko skupnost.

Okrevanje z digitalnimi tehnologijami kot novim motorjem rasti

"Vstopamo v leta, ko bomo na novo premislili poslovanje, pot pa bo vodila digitalna preobrazba. 65 odstotkov svetovnega bruto domačega proizvoda bo konec naslednjega leta digitaliziranega," je povedala Anke den Ouden, generalna direktorica za regijo CEE Multi-Country pri Microsoftu. "Pri Microsoftu verjamemo, da bo tehnologija imela ključno vlogo pri odzivanju na izzive, ki so jih prinesle nove razmere. Spodbudno je, da se ta pogled odraža tudi v pristopu Evropske unije do okrevanja. Slovenija ima priložnost, da vodi spremembe, zažene svoje okrevanje in uporabi digitalizacijo kot nov trajnosten motor rasti. Evropa in Slovenija bosta zato mnogo bolj zeleni, bolj odporni in mnogo bolj digitalni."

Udeleženci iz poslovne, tehnološke in akademske skupnosti so v okviru današnjega Poslovnega dne NT konference razpravljali o aktualnih temah, kot so digitalizacija in okrevanje gospodarstva, vpliv tehnologije na posameznike in družbo, prihodnost voditeljstva ter razvoj novih veščin za uspešno prilagajanje spremembam, ki jih prinaša hiter tehnološki razvoj.

Nov svet dela zahteva opolnomočenje vodij in vseh zaposlenih

"Tokratna NT konferenca prihaja v trenutku, ki je kot naročen za razmisleke, kakšna bo nova resničnost, nova normala – da pogledamo prek odzivanja na vsakodnevne izzive, ki jih v teh časih zagotovo ni manjkalo, in se posvetimo tudi bolj dolgoročnemu pogledu," je poudarila Barbara Domicelj, direktorica Microsofta Slovenija, v uvodnem nagovoru v sklopu, ki je posvečen vodenju v novi resničnosti. "Na področju dela smo tako že vstopili v obdobje, ko vse več podjetij na podlagi izkušenj v zadnjih 18 mesecih na novo postavlja svojo kulturo, vrednote in politike, ki odražajo trajen prehod na model hibridnega dela. Spoznavamo, da pri hibridnem delu ni enega recepta, ki bi bil primeren za vse zaposlene. Organizacije, ki bodo upoštevale te razlike, bodo uspešnejše ne le pri iskanju in ohranjanju talentov, temveč bodo tudi odkrile, da lahko podpora tovrstni avtonomiji vsem zaposlenim pomaga do boljše delovne storilnosti."

Microsoftova raziskava, ki je zajela 31.000 delavcev po svetu, je namreč pokazala, da kar 41 odstotkov zaposlenih razmišlja, da bi v enem letu zapustili svojega trenutnega delodajalca, saj so nekateri v zahtevnih razmerah prevrednotili življenjske prioritete, drugi si želijo najti nekaj novega tudi zaradi nezadovoljstva s podporo, ki jo jim je nudil delodajalec. Zaradi tega je treba v vseh organizacijah opolnomočiti vodje, da bodo lahko učinkovito upravljali prehod v hibridno delo, zaposlenim pa zagotoviti nova orodja in vire, vključno z novimi kulturnimi normami, ki bodo preprečevala digitalno preobremenjenost.

"Ljudi moramo povezati kjerkoli, kadarkoli, na vseh napravah – sinhrono, asinhrono, v živo in na daljavo. To bo v mnogih organizacijah zahtevalo temeljite spremembe, nov operativni model, ki bo od vseh poslovnih funkcij – od kadrovske službe in IT-ja do prodaje in marketinga – terjal nov premislek, kako se odzivati na nove potrebe strank in zaposlenih," je zaključila Domiceljeva.

Trije konferenčni dnevi z več kot 100 predavanji

Hkrati bodo v tehnološkem sklopu potekali panel o informacijski varnosti in različna tehnološka predavanja priznanih strokovnjakov o temah, kot so Windows 365, omrežja 5G in konkurenčnost, platforma Power, sodobna zaščita podatkov in pristop Zero Trust v praksi. Na konferenci, ki se bo zaključila v sredo in bo v treh dneh ponudila več kot 100 predavanj, se bodo tehnološki strokovnjaki lahko seznanili z novostmi s področij strežnikov in infrastrukture, informacijske varnosti, razvoja naprednih informacijskih tehnologij, podatkovnih zbirk in poslovne analitike, tehnologij v oblaku ter najnovejših Microsoftovih izdelkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki