marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGalaxy Watch5 serija pametnih ur nepogrešljiv spremljevalec pri vseh adrenalinskih podvigih
28.09.2022

Pametne ure Galaxy Watch5 serije prinašajo veliko novosti. Odlikuje jih podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in povečana vzdržljivost. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike. Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta tu, da jim pri tem pomagata.

slikaOppo postal polnoleten
05.10.2022

Kitajska blagovna znamka Oppo je dopolnila 18 let in tako postala "polnoletna". Ob tej priložnosti je podjetje ustanovilo globalno skupnost Oppo (community.oppo.com), ki bo delovala kot vključujoč in odprt ekosistem za vse uporabnike Oppo, da bi jim olajšala sodelovanje, interakcijo in izmenjavo informacij.

slikaHONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji
03.10.2022

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

slikaMotorola pred novo sezono lige NBA sklenila partnerstvo s Chicago Bulls
30.09.2022

Motorola in ekipa lige NBA Chicago Bulls sta napovedali večletno partnerstvo, ki se bo začelo v sezoni 2022-23. Na uradnih dresih ekipe bo kot našitek na dresu uporabljen ikonični logotip Motorole z netopirskimi krili.

slika27. NT konferenca o zeleni in digitalni preobrazbi
28.09.2022

V Portorožu je med 26. in 28. septembrom potekala že 27. NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev, ki je letos v središče postavila okrevanje gospodarstev in trajnostno rast v zaostrenih geopolitičnih in ekonomskih razmerah, prepletanje tehnologije in družbe, vključno s še posebej aktualno temo kibernetske varnosti, ter priložnosti digitalne in zelene preobrazbe doma in po svetu.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico
28.09.2022

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

članki

25. NT konferenca o okrevanju in življenju v novi resničnosti


28.09.2021
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu danes poteka osrednji dan NT konference, največje slovenske poslovno-tehnološke konference. Na dogodku, ki se po lanskoletni spletni izvedbi ponovno odvija v živo, bodo predstavljeni najnovejši tehnološki trendi, platforme in rešitve, uveljavljeni strokovnjaki pa bodo ponudili tudi širši pogled na tehnologijo in njeno vlogo v poslovnem svetu, javnem sektorju in celotni družbi.

Hkrati bodo podjetja in organizacije iz javnega sektorja prikazale, kako so zahtevne čase izkoristile za celovito digitalno preobrazbo ter se z novimi znanji in veščinami ter preoblikovanjem organizacijske kulture pripravile na okrevanje in rast v novi resničnosti. 25. NT konference se udeležuje približno 1300 udeležencev, s čimer gre za prvi večji dogodek v Sloveniji v letošnjem letu, ki bo na enem mestu povezal slovensko poslovno in tehnološko skupnost.

Okrevanje z digitalnimi tehnologijami kot novim motorjem rasti

"Vstopamo v leta, ko bomo na novo premislili poslovanje, pot pa bo vodila digitalna preobrazba. 65 odstotkov svetovnega bruto domačega proizvoda bo konec naslednjega leta digitaliziranega," je povedala Anke den Ouden, generalna direktorica za regijo CEE Multi-Country pri Microsoftu. "Pri Microsoftu verjamemo, da bo tehnologija imela ključno vlogo pri odzivanju na izzive, ki so jih prinesle nove razmere. Spodbudno je, da se ta pogled odraža tudi v pristopu Evropske unije do okrevanja. Slovenija ima priložnost, da vodi spremembe, zažene svoje okrevanje in uporabi digitalizacijo kot nov trajnosten motor rasti. Evropa in Slovenija bosta zato mnogo bolj zeleni, bolj odporni in mnogo bolj digitalni."

Udeleženci iz poslovne, tehnološke in akademske skupnosti so v okviru današnjega Poslovnega dne NT konference razpravljali o aktualnih temah, kot so digitalizacija in okrevanje gospodarstva, vpliv tehnologije na posameznike in družbo, prihodnost voditeljstva ter razvoj novih veščin za uspešno prilagajanje spremembam, ki jih prinaša hiter tehnološki razvoj.

Nov svet dela zahteva opolnomočenje vodij in vseh zaposlenih

"Tokratna NT konferenca prihaja v trenutku, ki je kot naročen za razmisleke, kakšna bo nova resničnost, nova normala – da pogledamo prek odzivanja na vsakodnevne izzive, ki jih v teh časih zagotovo ni manjkalo, in se posvetimo tudi bolj dolgoročnemu pogledu," je poudarila Barbara Domicelj, direktorica Microsofta Slovenija, v uvodnem nagovoru v sklopu, ki je posvečen vodenju v novi resničnosti. "Na področju dela smo tako že vstopili v obdobje, ko vse več podjetij na podlagi izkušenj v zadnjih 18 mesecih na novo postavlja svojo kulturo, vrednote in politike, ki odražajo trajen prehod na model hibridnega dela. Spoznavamo, da pri hibridnem delu ni enega recepta, ki bi bil primeren za vse zaposlene. Organizacije, ki bodo upoštevale te razlike, bodo uspešnejše ne le pri iskanju in ohranjanju talentov, temveč bodo tudi odkrile, da lahko podpora tovrstni avtonomiji vsem zaposlenim pomaga do boljše delovne storilnosti."

Microsoftova raziskava, ki je zajela 31.000 delavcev po svetu, je namreč pokazala, da kar 41 odstotkov zaposlenih razmišlja, da bi v enem letu zapustili svojega trenutnega delodajalca, saj so nekateri v zahtevnih razmerah prevrednotili življenjske prioritete, drugi si želijo najti nekaj novega tudi zaradi nezadovoljstva s podporo, ki jo jim je nudil delodajalec. Zaradi tega je treba v vseh organizacijah opolnomočiti vodje, da bodo lahko učinkovito upravljali prehod v hibridno delo, zaposlenim pa zagotoviti nova orodja in vire, vključno z novimi kulturnimi normami, ki bodo preprečevala digitalno preobremenjenost.

"Ljudi moramo povezati kjerkoli, kadarkoli, na vseh napravah – sinhrono, asinhrono, v živo in na daljavo. To bo v mnogih organizacijah zahtevalo temeljite spremembe, nov operativni model, ki bo od vseh poslovnih funkcij – od kadrovske službe in IT-ja do prodaje in marketinga – terjal nov premislek, kako se odzivati na nove potrebe strank in zaposlenih," je zaključila Domiceljeva.

Trije konferenčni dnevi z več kot 100 predavanji

Hkrati bodo v tehnološkem sklopu potekali panel o informacijski varnosti in različna tehnološka predavanja priznanih strokovnjakov o temah, kot so Windows 365, omrežja 5G in konkurenčnost, platforma Power, sodobna zaščita podatkov in pristop Zero Trust v praksi. Na konferenci, ki se bo zaključila v sredo in bo v treh dneh ponudila več kot 100 predavanj, se bodo tehnološki strokovnjaki lahko seznanili z novostmi s področij strežnikov in infrastrukture, informacijske varnosti, razvoja naprednih informacijskih tehnologij, podatkovnih zbirk in poslovne analitike, tehnologij v oblaku ter najnovejših Microsoftovih izdelkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki