marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

25. NT konferenca o okrevanju in življenju v novi resničnosti


28.09.2021
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu danes poteka osrednji dan NT konference, največje slovenske poslovno-tehnološke konference. Na dogodku, ki se po lanskoletni spletni izvedbi ponovno odvija v živo, bodo predstavljeni najnovejši tehnološki trendi, platforme in rešitve, uveljavljeni strokovnjaki pa bodo ponudili tudi širši pogled na tehnologijo in njeno vlogo v poslovnem svetu, javnem sektorju in celotni družbi.

Hkrati bodo podjetja in organizacije iz javnega sektorja prikazale, kako so zahtevne čase izkoristile za celovito digitalno preobrazbo ter se z novimi znanji in veščinami ter preoblikovanjem organizacijske kulture pripravile na okrevanje in rast v novi resničnosti. 25. NT konference se udeležuje približno 1300 udeležencev, s čimer gre za prvi večji dogodek v Sloveniji v letošnjem letu, ki bo na enem mestu povezal slovensko poslovno in tehnološko skupnost.

Okrevanje z digitalnimi tehnologijami kot novim motorjem rasti

"Vstopamo v leta, ko bomo na novo premislili poslovanje, pot pa bo vodila digitalna preobrazba. 65 odstotkov svetovnega bruto domačega proizvoda bo konec naslednjega leta digitaliziranega," je povedala Anke den Ouden, generalna direktorica za regijo CEE Multi-Country pri Microsoftu. "Pri Microsoftu verjamemo, da bo tehnologija imela ključno vlogo pri odzivanju na izzive, ki so jih prinesle nove razmere. Spodbudno je, da se ta pogled odraža tudi v pristopu Evropske unije do okrevanja. Slovenija ima priložnost, da vodi spremembe, zažene svoje okrevanje in uporabi digitalizacijo kot nov trajnosten motor rasti. Evropa in Slovenija bosta zato mnogo bolj zeleni, bolj odporni in mnogo bolj digitalni."

Udeleženci iz poslovne, tehnološke in akademske skupnosti so v okviru današnjega Poslovnega dne NT konference razpravljali o aktualnih temah, kot so digitalizacija in okrevanje gospodarstva, vpliv tehnologije na posameznike in družbo, prihodnost voditeljstva ter razvoj novih veščin za uspešno prilagajanje spremembam, ki jih prinaša hiter tehnološki razvoj.

Nov svet dela zahteva opolnomočenje vodij in vseh zaposlenih

"Tokratna NT konferenca prihaja v trenutku, ki je kot naročen za razmisleke, kakšna bo nova resničnost, nova normala – da pogledamo prek odzivanja na vsakodnevne izzive, ki jih v teh časih zagotovo ni manjkalo, in se posvetimo tudi bolj dolgoročnemu pogledu," je poudarila Barbara Domicelj, direktorica Microsofta Slovenija, v uvodnem nagovoru v sklopu, ki je posvečen vodenju v novi resničnosti. "Na področju dela smo tako že vstopili v obdobje, ko vse več podjetij na podlagi izkušenj v zadnjih 18 mesecih na novo postavlja svojo kulturo, vrednote in politike, ki odražajo trajen prehod na model hibridnega dela. Spoznavamo, da pri hibridnem delu ni enega recepta, ki bi bil primeren za vse zaposlene. Organizacije, ki bodo upoštevale te razlike, bodo uspešnejše ne le pri iskanju in ohranjanju talentov, temveč bodo tudi odkrile, da lahko podpora tovrstni avtonomiji vsem zaposlenim pomaga do boljše delovne storilnosti."

Microsoftova raziskava, ki je zajela 31.000 delavcev po svetu, je namreč pokazala, da kar 41 odstotkov zaposlenih razmišlja, da bi v enem letu zapustili svojega trenutnega delodajalca, saj so nekateri v zahtevnih razmerah prevrednotili življenjske prioritete, drugi si želijo najti nekaj novega tudi zaradi nezadovoljstva s podporo, ki jo jim je nudil delodajalec. Zaradi tega je treba v vseh organizacijah opolnomočiti vodje, da bodo lahko učinkovito upravljali prehod v hibridno delo, zaposlenim pa zagotoviti nova orodja in vire, vključno z novimi kulturnimi normami, ki bodo preprečevala digitalno preobremenjenost.

"Ljudi moramo povezati kjerkoli, kadarkoli, na vseh napravah – sinhrono, asinhrono, v živo in na daljavo. To bo v mnogih organizacijah zahtevalo temeljite spremembe, nov operativni model, ki bo od vseh poslovnih funkcij – od kadrovske službe in IT-ja do prodaje in marketinga – terjal nov premislek, kako se odzivati na nove potrebe strank in zaposlenih," je zaključila Domiceljeva.

Trije konferenčni dnevi z več kot 100 predavanji

Hkrati bodo v tehnološkem sklopu potekali panel o informacijski varnosti in različna tehnološka predavanja priznanih strokovnjakov o temah, kot so Windows 365, omrežja 5G in konkurenčnost, platforma Power, sodobna zaščita podatkov in pristop Zero Trust v praksi. Na konferenci, ki se bo zaključila v sredo in bo v treh dneh ponudila več kot 100 predavanj, se bodo tehnološki strokovnjaki lahko seznanili z novostmi s področij strežnikov in infrastrukture, informacijske varnosti, razvoja naprednih informacijskih tehnologij, podatkovnih zbirk in poslovne analitike, tehnologij v oblaku ter najnovejših Microsoftovih izdelkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki