marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

25. NT konferenca o okrevanju in življenju v novi resničnosti


28.09.2021
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu danes poteka osrednji dan NT konference, največje slovenske poslovno-tehnološke konference. Na dogodku, ki se po lanskoletni spletni izvedbi ponovno odvija v živo, bodo predstavljeni najnovejši tehnološki trendi, platforme in rešitve, uveljavljeni strokovnjaki pa bodo ponudili tudi širši pogled na tehnologijo in njeno vlogo v poslovnem svetu, javnem sektorju in celotni družbi.

Hkrati bodo podjetja in organizacije iz javnega sektorja prikazale, kako so zahtevne čase izkoristile za celovito digitalno preobrazbo ter se z novimi znanji in veščinami ter preoblikovanjem organizacijske kulture pripravile na okrevanje in rast v novi resničnosti. 25. NT konference se udeležuje približno 1300 udeležencev, s čimer gre za prvi večji dogodek v Sloveniji v letošnjem letu, ki bo na enem mestu povezal slovensko poslovno in tehnološko skupnost.

Okrevanje z digitalnimi tehnologijami kot novim motorjem rasti

"Vstopamo v leta, ko bomo na novo premislili poslovanje, pot pa bo vodila digitalna preobrazba. 65 odstotkov svetovnega bruto domačega proizvoda bo konec naslednjega leta digitaliziranega," je povedala Anke den Ouden, generalna direktorica za regijo CEE Multi-Country pri Microsoftu. "Pri Microsoftu verjamemo, da bo tehnologija imela ključno vlogo pri odzivanju na izzive, ki so jih prinesle nove razmere. Spodbudno je, da se ta pogled odraža tudi v pristopu Evropske unije do okrevanja. Slovenija ima priložnost, da vodi spremembe, zažene svoje okrevanje in uporabi digitalizacijo kot nov trajnosten motor rasti. Evropa in Slovenija bosta zato mnogo bolj zeleni, bolj odporni in mnogo bolj digitalni."

Udeleženci iz poslovne, tehnološke in akademske skupnosti so v okviru današnjega Poslovnega dne NT konference razpravljali o aktualnih temah, kot so digitalizacija in okrevanje gospodarstva, vpliv tehnologije na posameznike in družbo, prihodnost voditeljstva ter razvoj novih veščin za uspešno prilagajanje spremembam, ki jih prinaša hiter tehnološki razvoj.

Nov svet dela zahteva opolnomočenje vodij in vseh zaposlenih

"Tokratna NT konferenca prihaja v trenutku, ki je kot naročen za razmisleke, kakšna bo nova resničnost, nova normala – da pogledamo prek odzivanja na vsakodnevne izzive, ki jih v teh časih zagotovo ni manjkalo, in se posvetimo tudi bolj dolgoročnemu pogledu," je poudarila Barbara Domicelj, direktorica Microsofta Slovenija, v uvodnem nagovoru v sklopu, ki je posvečen vodenju v novi resničnosti. "Na področju dela smo tako že vstopili v obdobje, ko vse več podjetij na podlagi izkušenj v zadnjih 18 mesecih na novo postavlja svojo kulturo, vrednote in politike, ki odražajo trajen prehod na model hibridnega dela. Spoznavamo, da pri hibridnem delu ni enega recepta, ki bi bil primeren za vse zaposlene. Organizacije, ki bodo upoštevale te razlike, bodo uspešnejše ne le pri iskanju in ohranjanju talentov, temveč bodo tudi odkrile, da lahko podpora tovrstni avtonomiji vsem zaposlenim pomaga do boljše delovne storilnosti."

Microsoftova raziskava, ki je zajela 31.000 delavcev po svetu, je namreč pokazala, da kar 41 odstotkov zaposlenih razmišlja, da bi v enem letu zapustili svojega trenutnega delodajalca, saj so nekateri v zahtevnih razmerah prevrednotili življenjske prioritete, drugi si želijo najti nekaj novega tudi zaradi nezadovoljstva s podporo, ki jo jim je nudil delodajalec. Zaradi tega je treba v vseh organizacijah opolnomočiti vodje, da bodo lahko učinkovito upravljali prehod v hibridno delo, zaposlenim pa zagotoviti nova orodja in vire, vključno z novimi kulturnimi normami, ki bodo preprečevala digitalno preobremenjenost.

"Ljudi moramo povezati kjerkoli, kadarkoli, na vseh napravah – sinhrono, asinhrono, v živo in na daljavo. To bo v mnogih organizacijah zahtevalo temeljite spremembe, nov operativni model, ki bo od vseh poslovnih funkcij – od kadrovske službe in IT-ja do prodaje in marketinga – terjal nov premislek, kako se odzivati na nove potrebe strank in zaposlenih," je zaključila Domiceljeva.

Trije konferenčni dnevi z več kot 100 predavanji

Hkrati bodo v tehnološkem sklopu potekali panel o informacijski varnosti in različna tehnološka predavanja priznanih strokovnjakov o temah, kot so Windows 365, omrežja 5G in konkurenčnost, platforma Power, sodobna zaščita podatkov in pristop Zero Trust v praksi. Na konferenci, ki se bo zaključila v sredo in bo v treh dneh ponudila več kot 100 predavanj, se bodo tehnološki strokovnjaki lahko seznanili z novostmi s področij strežnikov in infrastrukture, informacijske varnosti, razvoja naprednih informacijskih tehnologij, podatkovnih zbirk in poslovne analitike, tehnologij v oblaku ter najnovejših Microsoftovih izdelkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki